www.cukurovaexpres.com Genel Koordinatörü Gülnaz Çelik sordu.Markayı ve açılma sürecini Tepe Home Mersin Mağazası Genel Müdürü Ziya Çokgünlü cevapladı.

Tepe Home markası oldukça bilinen ve Mersin’ de eksikliği hissedilen bir marka, bu mağazayı açma fikri nasıl gelişti?

Mersin’de otomotiv firmaları arasında hiç bir ilde olmayan bir dayanışma var. Diğer illerde bu dayanışmayı değil de rekabetin olumsuz etkilerini görebilirsiniz. Biz Mersin’de bunun tam tersini ispatlamış olduk. Biz Mersinde üç otomotiv bayisi olarak bir araya geldik yeni bir iş koluna girmek istedik. Bunlar kim derseniz, Bilen Otomotiv Ailesi (FIAT-Alfa Romeo-Jeep) Ergin A.Ş. Ailesi (Ford) ve Gürsoy A.Ş. Ailesi (Renault-Dacia) olmak üzere üç aile bir araya geldik ve Tepe Home markasını Mersin’ de temsil etmek konusunda uzlaştık.

Otomotiv sektörünün ağırlaşan şartları, yoğun bir hizmet ihtiyacı ve düşen kar oranları bizleri böyle bir alternatife yöneltti. Bu düşünce,ortak iş yapma arzusu ve yakınlığımızdan dolayı oluştu.

Tepe Home mobilya dışında aksesuar da satan bir firma. Bu konsept nasıl gelişti?

Tepe Home 1997 yılında Bilkent Holding’e bağlı olarak kurulmuş bir firma. Bilkent’i kuran Doğramacı ailesininTepe Vakfı’na ait bir firma. Vakıf kar amacı gütmeyen bir kuruluş, daha doğrusu karını yatırıma dönüştüren bir firma.

Eskiden aksesuar ikinci plandaydı, insanlar önce koltuğum olsun, dolabım olsun derdi.Günümüzde ise insanlarartıkaksesuara da önem veriyor. Artık daha kişiselleştirilen ürünleri istemeye başladılar. Buna ayak uydurabilen firmalar ayakta kaldı. Tepe Home kendini yeniledi, sadece mobilya ile kalmadı ve ürün gamına yerli ve ithal aksesuar grubunu da ekledi.

MUTLULUK EVİNİZDE BAŞLAR

Tepe Home bu sloganla yola çıktı ve bunun altını doldurabilmek için ihtiyacımız olan, mobilya gruplarının dışında ev aksesuarları, banyo, çiçek ve hediyelik eşya gruplarını oluşturdu. Tepe Home, Türkiye’de bukonsept’i ilk başlatan firmadır.

Otomotiv sektöründen sonra farklı bir sektör sizi zorladımı?

Her ortağınburada çok büyük katkıları oldu. Ben şimdilik ortaklarımızı temsilen geçici görevli buradayım. Otomotivden sonra nasıl derseniz, yine hareketli ve zevkli bir iş. Tepe Home ‘da yaklaşık 300.000 kalem ürün var. Bu kadar çok ürün olması birçok müşteriyi buraya birden çok kez gelmeye zorluyor. Bizleri ise daha düzenli olmaya zorluyor. Bu düzeni sağlamak için de ciddi bir bilişim altyapısı gerekiyor.

İnsanlar buraya evleri veya yaşam alanları için mutluluk almaya geliyorlar aslında. İnsanları mutlu eden ürünlerin satışını yapmak da bana ayrıca keyif veriyor. Bu bizim için değerli.

Tepe Home bayilik verirken seçici miydi?

Evet. Markanızın temsilini başka birine vermek hassas bir konudur. Ortaklarımızın en büyük avantajları otomotiv sektöründeki geçmişleri sebebiyle kurumsal bir yapıya bürünmüş firmalar olmalarıdır. Bizim gibi tüccarlara adeta kurumsallık aşısı yapmışlardır. Bizde o kurumsallığı ile aile şirketinin hızlı karar veren yapısını birleştirerek ilerliyoruz. Tepe Home’un da bu konuya ağırlık verdiğini söyleyebilirim.

Yenişehir Mobilyacılar Caddesi fikri nasıl gelişti?

Tepe Home markası çok güçlü bir marka. Tepe Home’un caddeye gelme kararından sonra bulunduğumuz cadde çok canlandı. Birçok yerli ve ulusal ev dekorasyon/mobilya firması caddemize mağaza açtı. Ben bunu bir dezavantaj olarak görmüyorum aksine avantaj olarak görüyorum. Burada kümelenmek ve eve dair her şeyin bu caddede yer alması iyi oldu, burası Yenişehir Mobilyacılar caddesi ismini kazandı. Cadde başında aydınlatma ile başlayıp cadde sonunda dekoratif mermer ile çıkabiliyorsunuz. “Eve dair her şey Yenişehir Mobilyacılar Caddesinde” diyebilirim

Bu ismin karşılığı ve hakkını vermek için biz buradaki esnaflar olarak bu caddenin temiz ve düzenli olmasını sağlıyoruz. İnsanların büyük alışveriş merkezlerinin bu kalabalık ve kargaşa ortamından uzak, araç park rahatlığı olan bu tarz özelleşmiş caddeleri tercih etmesi daha avantajlı. Sakin ve rahat ortamlarda alışveriş yapmak onlara da iyi gelecek.

Biraz da Sayın Didem Çokgünlü’ye soracak olursak, burada olmak nasıl, bir bayan bakış açısıyla gelen müşterilerinize neler sunmaktasınız?

Çok zevkli bir iş. Bir süre sonra şu kumaş döşense nasıl olur, bu burada nasıl durur demeye başlıyorsunuz. Mağazada çalan müzik, ışıkların nasıl durduğu bile satışı etkiliyor. Bayanlara fikir vermek çok güzel, bize bu aksesuarın yanına ne gider, şunu mu döşesek gibi sorular yöneltiyorlar, bu da hoşumuza gidiyor. Onların yaşamlarına dokunmak, gözlerindeki mutluluğa ortak olmak çok keyifli.

Mağazamıza elit bir kesim geliyor. Ben buraya başlamadan da dekorasyon önerilerine bakardım ve takip ederdim. Bu ilgi benim için burada avantaja dönüşüyor. Şimdi içerisinde olmak ve birikimimi paylaşmak beni mutlu ediyor.

 

Editör: Barış Köksal