Mersin Marina’da uzun yıllardır restoran ve gıda sektöründe faaliyet gösteren Wo-Wo kaliteli tatları ve kurumsal kimliği ile Mersinlilerin yoğun ilgisini gördü. Vatandaşların yanı sıra kurumsal firmalarında Franchising vermeleri konusunda yoğun istek üzerine Wo-Wo Brasserie Franchising konusunda olumlu yönde karar alarak, Franchising verebileceklerini duyurdu.

Geniş ürün yelpazesi ile sektörde öncü firma olma özelliği taşıyan Wo-Wo her yıl yenilenen ve doğal malzemelerden üretilen ürünleri ile Mersinlilerin büyük beğenisini topluyor. Hazır ürün kullanmaktan her zaman kaçınan Wo-Wo talep ve  istek doğrultusunda lezzetleri tamamen doğal yöntemlerle misafirleri  ile paylaşıyor.

2012 yılından bu yana Wo-Wo Brasserie mutfak şefi olarak görev yapan Ahmet Savaş, Wo-Wo’nun yeni menüsünü farklı tatlarının yapısını anlattı.
 
Savaş, ‘25 yıllık meslek hayatımda mutfak içerisinde çeşitli bölümlerde görevler aldım. 2012 yılı itibari WO-WO işletmesinde Executive Chef olarak çalışmaktayım. Göreve başladığım ilk günden itibaren yerel bir işletme olarak faaliyet gösteren WO-WO Brasseire mutfak kısmında kurumsallaşmak için çalışmalar yapmaktayım. Bu çerçevede oluşturduğumuz menülerde dikkat ettiğimiz temel noktaların başında misafirlerimizin isteklerini dikkate alarak, doğal ürünlerle hazırlanan lezzet ve estetik açıdan tatmin edici menüler oluşturmaktır.  Bu bağlamda 2012 yılından itibaren her yıl düzenli olarak menümüzü güncellemekteyiz. Menü güncelleme safhasında araştırma ve geliştirme çalışmaları yaparak misafir beklentileri karşılayıp, kendimizi yenilemekteyiz. Örneğin, son menü çalışmamızda yaptığımız araştırmalar ve misafir talepleri doğrultusunda dinlendirilmiş et olarak bilinen ‘DRY AGED’ çeşitlerini estetik sunumlar ile menümüze dahil ettik. Menü çalışmaların yanı sıra mutfak departmanın gelişmesi için eğitim kurumları iş birliği yapmaktayız. 2016 yılı itibari ile Toros Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde her hafta uygulama derslerine eşlik etmekteyim. Böylelikle sektörde çalışacak eğitimli gençler ile iletişim halinde olarak, mutfaklarımızda istihdam edebileceğimiz nitelikli personel yetiştirme ve edinme safhasına katkıda bulunmaktayız. Bu çalışmalarımız ile rekabetçi bir piyasada hizmet veren yiyecek-içecek işletmemizin, farklılaşmasını sağlayarak gelişimini devam ettirmeyi amaçlamaktayız. Bu gelişim ile birlikte kısa süre içerisinde yerel olarak hizmet veren işletmemizin, kurumsallaşmasını sağlayıp Franchise bir işletme konumuna getirerek, ülkemizin çeşitli illerinde hizmet vermesini hedeflemekteyiz.’ Dedi.

28 GÜN TUZDA BEKLETİLMİŞ ‘DRY AGED’

Dry Aged Türkçe’de kuru dinlendirme anlamına gelmektedir. Sadece profesyonel ortamlarda gerçekleştirilebilen bir işlemdir. Kaliteli sığır etlerinin, yüzde 80-86 nem ve +2C derece sıcaklıkta, 21 ila 28 gün arasında, etin kendi kemiği üzerinde bekletilmesiyle gerçekleşir. Etin daha yumuşak, lezzetli ve sindirimi kolay olmasını sağlayan bu yöntem, aynı zamanda etteki ağır kokuları yok ederek daha aromalı kokmasını sağlıyor. 

Bu işlem Wo-Wo Brasserie misafirlerinin vazgeçilmez lezzeti haline geldi. Wo-Wo Brasserie mutfak şefi Ahmet Savaş, kullandıkları etleri özel olarak seçtiklerini belirterek, etin müşteriye servis edilmeden önce hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tamamen doğal işlemlerden geçtiğini belirtti. 

ZENGİN MENÜSÜ İLE FARK YARATIYOR

Alanında uzman kadrosu ve mutfak ekibi ile birlikte lezzet konusunda kaliteden ödün vermeden hizmet sunan Wo-Wo ekibi, her yıl menülerini yenileyerek, alışılagelmiş tatlardan uzak, farklı lezzetleri müşterileri ile buluşturma özelliğini taşıyor.  Dünya mutfağından lezzetleri bünyesinde bulunduran Wo-Wo geniş ürün yelpazesine sushiden sonra Dry Aget ekledi.

Wo-Wo Brasserie bayilik başvurularınız http://www.wo-wo.com.tr/franchising-basvuru  adresi üzerinden yapabilirsiniz

Editör: Barış Köksal