Otelcilik sektöründe Türkiye'de farklı bir yere sahip olan Divan Otel, Mersin yatırımı ile birlikte kente farklı bir soluk kazandırmayı başardı. Açıldığı günden bu yana yabancı turistlere, Mersinli iş insanlarına ve çevre illerden binlerce kişiye ev sahipliği yapan Divan Mersin Otel, şehir turizmi açısından Mersin'e ciddi oranda fayda sağladı. Mersin'de gerek sosyal yaşam gerekse işinde birçok başarıya imza atan Divan Mersin Genel Müdürü ve aynı zamanda Divan Turizm Yatırımları AŞ Güney ve Doğu Otelleri Bölge Müdürü Özkan Özek, Divan Otel ve Mersin turizmi ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

İşte Divan Turizm İşletmeleri AŞ. Güney ve Doğu Otelleri Bölge Müdürü Özkan Özek ile yaptığımız özel röportaj;

Mersin turizmini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Mersin, oldukça yüksek turizm potansiyeline sahip fakat hakettiği değeri maalesef henüz bulamamış bir kent konumunda bulunmaktadır. Özellikle iç turizm potansiyelinin, yeni havaalanı projesi ve Alanya-Antalya bağlantılı sahil yolu çalışmalarının tamamlanması ile birlikte ciddi oranda artış göstereceğini düşünüyorum. Bunun yanında orta ve uzun vadeli, şehirdeki kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenerek sadık kalınacak master planlarla sürekliliği olan bir turizm şehri olabilmek adına ciddi yol kat edebilir. Komşu ülkelerimizdeki iç savaşların son bulması ile birlikte mevcut şartlarda bile gözle görülebilir bir artış gösteren Ortadoğulu misafir sayısında da ciddi yükselişler görünecektir. Her platformda belirttiğim üzere, şehrin dinamiklerini ayağa kaldırmak adına, şehrin önde gelen kişi, kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte, üzerinde sadık kalınacak, orta ve uzun vadeli master planlar oluşturularak bu yönde çalışmalar yapmak marka kent hedefi için yol gösterici olacaktır. Şehir otelciliğine yapılacak uluslararası işletme yatırımları da şehrimize dikkatlerin çekilmesine yardımcı olacaktır. Bazen arz artışının talep artışını destekleyeceği göz ardı edilmemelidir.

Mersin Divan Otel'in genel yapısını değerlendirir misiniz?

Mersin Divan Otel, konaklama, toplantı, davet ve birçok organizasyona ayni anda ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip bir şehir otelidir. Bunun yanında, sadece şehirde değil Çukurova bölgesinde adından söz ettiren, Roof 14 by Divan Restoran’i ile şehir otelciliğini eğlence ve restoran kültürü ile harmanlayan, bunun yanında organize ettiği konserlerle birlikte şehir ile bütün haline gelmiş bir işletmedir. Bunun yanında şehre ciddi anlamda katma değer sağlayan, Divan grubunun vermiş olduğu kurumsal kültür ile çok ciddi misafir memnuniyeti elde etmek için, maddi-manevi emek harcayan, gelişen çağa ve değişen neslin beklentilerini yakından takip eden, her yeni gün bir önceki günden daha iyi olma hedefinden asla vazgeçmeden çalışan, genç ve dinamik bir ekipten oluşan, eğlenceli-keyifli bir yapımız olduğunu düşünüyorum.

Divan Otel Mersin’e nasıl bir değer kattı?

Öncelikle ciddi anlamda bir rekabet ve yenilikçi bir yaklaşım ile birlikte farklı bir vizyon kattığını görüyorum. Rekabetin kaliteyi tetiklediğini düşünürsek, şehre bir dinamizm getirdiği gerçeğini kimse inkar etmeyecektir.Bununla birlikte, diğer yerel veya ulusal markaların dikkatinin şehrimize çekilmesine vesile olarak, yeni yatırımlar için teşvik yada cesaretlendirici bir unsur olmuştur.

Editör: Barış Köksal