Giyinmenin bir kültür olduğunu ifade eden Saygılı, ‘İnsanlar giyimi ile ağırlanır, muhabbeti ile uğurlanır. Bu yüzden insanların giyinmeyi bir kültür haline getirmeleri gerekiyor’ dedi.

Bisse Marina’da birçok Mersinli iş adamını giydiren Ömer Saygılı, özellikle iş adamlarının giyimi konusunda püf noktaları paylaştı. Saygılı, ‘Mersin gibi sıcak kentleri göz önünde bulunduracak olursak sürekli terleme potansiyelimiz var. Birçok kişinin yaptığı en büyük hatalardan birisi de gömleğin 2 gün üst üste giyilmesidir. Gömlek her gün değiştirilmelidir. 2 gün üst üste giyilen gömlek belli bir süre sonra ne kadar kaliteli olursa olsun yıpranmaya başlayacaktır. Gömlekte 2. Kural ise yıkamadır. Gömlekler yıkanırken makine içerisinde sadece gömleklerin olmasına özen gösterilmelidir. Gömlekler diğer ürünlerle yıkandığı takdirde yıpranmalara ve renk solmalarına neden olacaktır’ dedi.

‘İNSANLAR KENDİNE YAKIŞANI GİYMELİDİR’

Mersinli iş adamlarına da önemli uyarılarda bulunan Ömer Saygılı takım elbisenin gerektiği yerlerde giyilmesi gerektiğine ve yazlık kışlık elbiselerin ayrımının iyi yapılmasının altını çizdi. Saygılı, ‘ İş insanlarımızın resmi yerler dışında daha rahat giyinmeleri gerektiği düşüncesindeyim. Rahat ve uyum içerisinde giyinmek gün içerisindeki yoğun tempoyu enerjiye dönüştürecektir. Özellikle yaz aylarında canlı renkler tercih edilmeli bunun yanında bütünleyici aksesuarlar kullanılmalıdır. Örneğin spor kesim ve tek renk bir gömleğin üzerine giyilen blazer ceketi uyumlu bir mendille hareketlendirerek şık bir sportifliğin yanında şık bir görünüme de sahip olabilirsiniz. Giyinmekteki altın kurallardan bir diğeri ise yazlık kışlık ayrımıdır. Kışlık bir elbiseyi yazın giymeniz sizi her zaman rahatsız eder. Örneğin koyu renk ve kumaşı kalın gömlekler yaz aylarında tercih edilmemelidir. Elbiselerde pamuklu kumaşlar tercih edilmelidir. Pamuklu kumaşların üretiminde kullanılan ipliğin inceliği ve karışımı gömlek kumaşının kalitesini, kumaş kalitesi de gömleğin kalitesini belirler. Gömleğinizin kalıp ve kumaşı da gün içerisindeki konforunuzu belirler. Yaka seçimine geldiğimizde ise boyun yapısına uygun olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü kıyafetin en dikkat çeken kısmı boyun bölgesidir. Bu saydıklarım tabi ki de giyinmenin püf noktalarıdır. İnsanlar her zaman kendine yakışanı giymelidir.

Editör: Barış Köksal