MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Murat Çalışkan, ‘İstanbul’u da içerisinde bulunduran Marmara havzası yatırıma doymuş bir bölge. Çukurova bölgesi ise tam manasıyla yatırıma aç bir bölge. İstanbul daha ne kadar büyüyebilir. Lojistik üstünlüğü ile İstanbul’un tek alternatifi Mersin’dir. Sanayisi, tarımı, turizmi, limanı, yapılacak bölgesel havalimanı, ticareti, Türkiye’nin en uzun sahil şeridi ile Mersin alternatif bir İstanbul’dur’ dedi.

'ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÖNEMLİ'

Mersin’de her geçen yıl yeni sanayi alanları açıldığının altını çizen Çalışkan, ‘3. Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Hemen akabinde 4. Hatta 5. Organize sanayi bölgesinin çalışmaları başlamalı. Şu an yatırım yapmak için MTOSB’ye müracaat etmiş 200’e yakın firma olduğunu biliyoruz. Bu Mersin’in hem istihdamına, hem de gelişimine katkı sunacaktır. Ayrıca Mersin Şehir Hastanesi ile birlikte sağlık turizminin de canlanacağını umut ediyoruz. Bu anlamda da Türkiye’nin ilk Şehir Hastanesi’ni Mersin’e kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim’ dedi.

Çalışkan son olarak 2013 Akdeniz Oyunları’nda Mersin’e yapılan tesislerin daha aktif kullanılması gerektiğinin altını çizerek, ‘Bu tesisler çürümeye terk edilmemeli; Türkiye’de gerçekleştirilen önemli şampiyonaların Mersin’e getirilmesi için bir çalışma yürütülmeli’ dedi.
 
Editör: Barış Köksal