Lokmacımm markası ile Mersin’de aynı anda 4 şubeyle gıda sektörüne giriş yapan genç girişimciler, Mersin’de büyük takdir topladı. Daha önce inşaat sektöründe faaliyet gösteren genç girişimci Umut Can Muştu ve Yusuf Tekinturhan inşaat sektöründeki daralmayı erken fark ederek lokma işine girme kararı aldılar. Lokmacımm markası ile açtıkları Pozcu'da (Kusimato) ilk şubeleri ile, çikolatalı, meyveli, kremalı lokma lezzetleri ile kısa sürede büyük bir kitleye ulaştılar. Üniversite caddesinden sonra, üniversite caddesiPozcu (Kusimato), Tarsus ve Erdemli şubeleri ile kentin tamamında hizmet vermeye başladılar.

YURT DIŞINA YAYILDILAR

Mersin’de 4 şubeyle faaliyetlerini sürdüren ve 40 kişiye istihdam sağlayan işletme 4 ay içerisinde 6 şube ile Irak pazarına giriş yaptı. Iraklılar tarafından da büyük beğeni toplayan marka, Gürcistan ve diğer ülkelerde de faaliyet göstererek, Mersin’in dünyaya açılan markası olmayı hedefliyor.

‘MERSİN’DE OLMAYANI MERSİNLİLERLE BULUŞTURDUK’

Mersin’deki eksikliği farkederek lokma sektörüne girdiklerini belirten Lokmacımm Kurucuları Umut Can Muştu ve Yusuf Tekinturhan, ‘Mersin her geçen gün büyüyen ve farklı kültürlerden insanları içinde bulunduran mozaik bir kenttir. Mersin’e olmayanı getirmek için yaptığımız girişimler neticesinde her yol lokma işine çıktı. Çünkü farklı bir lezzetti ve en önemlisi de Türklerin geleneksel lezzeti haline gelen bir ürüne farklı dokunuşlar getirerek insanları alışılmışın dışında bir tatla buluşturabilmekti. Bu girişim ilk olarak İstanbul, İzmir gibi nüfusu yoğun olan illerde yapıldı ve Mersin’de yoktu. Mersin’e olmayanı getirme çabamızı bu şekilde taçlandırmış olduk. Bu girişimi Mersin’e ilk kazandıran marka olmanın gururunu yaşıyoruz.’ dedi.

‘GERÇEK ÜRÜNLER KULLANIYORUZ’

Türklerin vazgeçilmez lezzetleri arasına adını altın harflerle yazdıran Lokma, Lokmacımm markası ile bambaşka bir boyut kazandı. İçerisine eklenen çikolata, karamel ve çeşitli meyveler eşliğinde servis edilen Lokma, damaklarda eşsiz bir tat bırakıyor. İçerisinde yer alan ürünlerin tamamen doğal ürün olduğunu belirten Lokmacımm Kurucuları Umut Can Muştu ve Yusuf Tekinturhan, ‘Bizi diğerlerinden ayıran en büyük özellik, tamamen doğal ürün kullanmamızdır. İnsanlar bu lezzeti tadarken bunun farkına varabiliyorlar zaten. Bizler Mersin’in sadece tantuniyle, kerebiçle veya cezerye tatlarını anılmasını istemiyoruz. Bunların yanına Mersin’i öne çıkarabilecek farklı lezzetleri de beraberinde getirmek için çaba gösteriyoruz. Lokmacımm markası ile sunduğumuz bu lezzeti kısa süre içerisinde Mersin markası haline getirmek için yoğun çabamız devam edecektir’ ifadelerini kullandılar.

Editör: Barış Köksal