Güvenç Güzellik Merkezi'ni açarken kaç kişiyle yola çıktınız anlatır mısınız?

Biz Selma Çoban Peker ve Burçak Bucak Güvenç iki ortak olarak yola çıktık. Farklı sektörlerden geliyoruz ama ikimizin de böyle bir tutkusu vardı; güzellik merkezi açmak. Biz de böylece Güvenç Güzellik Merkezi çatısı altında birleştik.

Güzellik merkezi dediğimizde bayanların aklında belirli bir şablon vardır. Siz bu yola çıkarken hedefleriniz neydi? Sizin farkındalık noktanız nedir?

Burçak Bucak Güvenç: Sektördeki diğer merkezlerden farklı olarak yola çıkış noktamız önce 'güven'dir. Bizim için olmazsa olmazımız insanlara yaptığınız işlem ne olursa olsun o güveni vermek. Sonuçta zaman ve para harcıyorlar, biz ise emek veriyoruz. 'Güven' bizim en önemli çıkış noktamızdır. Biz bu başlık altında bu işe giriştik.

Yaptığınız işin arkasında durmak, beklentileri karşılamak, insanların istediklerini vermek ve buradan mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamak. Biz yaptığımız her işin arkasındayız. En önemlisi müşteri memnuniyetidir, böyle olunca güzel bir bağ oluşturuyorsunuz. Bununla birliktede maddi tatmin zaten kendiliğinden geliyor. Güvenç Güzellik Merkezi'nde güvenli ve huzurlu işlemler  ve müşteri memnuniyeti ilk sırada yer alır.


Selma Hanım bayanların beklentileri nelerdir? Güzellik merkezi  açma düşüncesi nasıl oluştu?

Selma Çoban Peker: Yaşlanmamak diyorum. Kimse tabi ki yaşlanmak istemiyor yada güzel yaşlanmak istiyor. Biz de burada plastik cerrahi uygulaması değil de, daha yüzeysel ve natürel bir çalışma yapmaktayız. Kadınlarımızı daha güzel ve kaliteli yaşlanmaları konusunda destekliyoruz ve yardımcı oluyoruz.

Merkezimizde toplam 6 çalışanımız var. Danışman doktorumuz var. Biz farklı sektörlerden gelmemize rağmen Mersin'de tanınmış ve iyi bilinen kişileriz. Güvenip bize gelen insanlara daha iyi hizmet vermek amacıyla hareket ettik. Zaman içerisinde müşterilerimizle bu bağı oluşturduk zaten. Her şeyin ilkini ve değişiğini yapmak istiyoruz.

Mesela bir zayıflama makinemiz  var. Türkiye de 8- 9 yerde var. Mersin'de ise bir tek bizde var. Bu konuda biz çok iddialıyız.

VelaShape 3 cihazımızla yağları parçalayarak atıyor, bölgesel zayıflama sağlıyor. Bu cihazın en önemli özelliği, yağ yakma, selülitle mücadele ve sıkılaştırma gibi fonksiyonların hepsini bir arada bulunduruyor. Çok etkili bir cihaz  4-6 cm arasında incelmeyi sağlıyor. Uzun süre gidip geleceğiniz bir cihaz değil, iki ay içerisinde çok ciddi bir sıkılaşma ve portakal kabuğu görüntüsünden kurtulmayı sağlıyor. Müşterilerimizin geri bildirimleri çok olumlu yönde, bu da bizi mutlu ediyor. Kilo problemi yaşayan herkese kapımız açık.


Merkezi açarken bu konsepti siz mi oluşturdunuz yoksa talepler geldi mi?

Aslında herkesin istediği ortak beklentiler vardı, biz yola çıkarken bunları baz alarak çıktık. Daha gergin ve genç bir cilt. Daha zayıf ve fit bir görüntü sağlıklı bir beden.

İnsanlar yeni açılan yere meraktan da olsa gider. Daha doğal ve natürel yöntemlerle insanları memnun etmek, biz onu yapmaya çalışıyoruz. Ben bu işletmenin idari kısmındayım ortağım Bilge Uçar Güvenç estetisyen. Herkesin bölümü ayrı, ekibimiz donanımlı ve profesyonel. Bu işte ekipte çok önemli.


Merkezinizde hangi işlemler yapılmakta?

Burçak Bucak Güvenç: Cilt bakımı, leke tedavileri, akne tedavileri, ince çizgi görünümünü yok edecek şok bakımlar, zayıflama, selilüt tedavisi lazer epilasyon, danışmanlık hizmetleri, botoks, dolgu, ameliyatsız yüz germe, burun kaldırma el ayak bakımı, çatlak topuk, tırnak batma tedavisi, tel takma gibi geniş bir  hizmet skalamız mevcuttur.

Havyar bakımından, süt bakımına geniş bir cilt bakımı seçeneğimiz var. Medikal el ve ayak bakımı var. İnsanlar genelde anında sonuç almak istiyor. Biz de bu yönde cevap vermeye çalışıyoruz.

Bayanlara 2015'te neler önerirsiniz?

Bayanlarımız kendilerini çok aşmışlar artık. Ev hanımlarımız bile mutfak masrafından kısıp botoksunu yaptırabiliyor. Lüks anlayışı değişti, ihtiyaca dönüştü. Kadınlarımız artık kendine bakıyor, bu da çok güzel bir şey tabi. Benim nazarımda iyi bir nemlendirici ve koruyucuyla cilt uzun yıllar gider.

Burçak Bucak Güvenç: Önceleri güneş koruyucu lüks gelirdi, ama artık Çukurova bölgesinde yaşayanlar için bu ihtiyaca dönüştü. Koruyucu kullanan kişiler lekelerden ve güneş ışığının yarattığı cilt deformasyonlarından en azından bir nebzede olsa kendini koruyabilir. Onun dışında cilt bakımı ayda bir yaptırabilirlerse çok faydasını görürler. Çizgilerini de kontrol altına almaları lazım.

Öncelikle 2015 yılının sağlık ve güzelliklerle dolu bir yıl olmasını diliyorum. Kendinizi sevin iyi bakın kendinize. Önce kendinizi sevin ve sonra etrafınıza yayın.

Selma Peker Çoban : 2015'e daha mutlu ve güzel girmek için gelin tanışalım.

Editör: Barış Köksal