İşte genç kadın girişimci İzel Güraslan ile İzel Cafe üzerine yaptığımız özel röportaj;

İzel Güraslan Kimdir?

1992 doğumlu ailemin tek çocuğuyum. Üniversite eğitimimi Çağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler alanında tamamladım. Şuan yaptığım işin okuduğum bölümle hiçbir ilgisi yok. Ben bu işe hobi olarak başladım ama sonrasında bir bakmışım asıl mesleğim olmuş. Ailem tarafından da desteklendiğimi görünce sevdiğim işi yapmaya devam ettim. Ben burada tamamen ev usulü ürünler yapıyorum. Burada üretilen ürünleri sadece ben yapıyorum ve dolayısıyla benden başka usta yok.

İzel Cafe’den bize bahseder misiniz?

Ben burada insanların biraz daha rahatlayabilecekleri, sessiz sakin kafalarını dinleyebilecekleri bir ortam yaratmak istedim. Birazda cafemi yaratırken kendi zevkimi de ön plana çıkarmak istedim. Buraya gelen misafirlerimiz buranın rahatlatıcı bir etkisinin olduğunu söylüyorlar. Bu bizi hedeflerimize bir adım daha yaklaştırıyor.

Burada birçok yaş pasta çeşitlerinin üretimini yapıyoruz. Oldukça farklı lezzetleri tamamen doğal üretimle misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz. Bunun yanında sipariş üzerine küçük organizasyonlara da toplu ürün hizmeti sağlıyorum. Yaş pasta, cheesecake, kuru pasta, turta gibi aklınıza gelebilecek tüm ürünleri sipariş üzerine istenilen doğrultuda tüketiciye ulaştırıyoruz. İzel Cafe’de aynı zamanda doğum günü, nişan, toplantı vs gibi küçük organizasyonlara da ev sahipliği yapıyoruz. Şuana kadar Mersin’de geniş bir kitleye ulaştık.

Son zamanların trend mesleği haline gelen butik cafe işletmeciliği ile iş hayatına atıldınız. İzel Cafe’nin ileriye dönük hedefleri nelerdir? Genç bir kadın girişimci olarak, iş hayatına atılmak isteyenlere önerileriniz ne olur?

İleriye dönük hedefim her zaman Mersin’de olmayan projeler üretmek oldu. Şuanda da bu doğrultuda ilerliyorum. Mersin’de önceliğimiz İzel’i önce Mersin’de sonra Türkiye’de marka haline getirmek istiyorum. Şuanda da dediğim gibi İzel Cafe gerek ürünleri ile gerekse huzurlu ortamı ile kendini Mersin’e kanıtlamayı başardı.

Genç girişimcilere önerim ise; yaptıkları meslek her ne olursa olsun, yollarına pes etmeden küçük adımlarla ilerlemelerini öneririm. Öncelikle cesaretli olmaları gerekiyor. Çünkü her işin kendine göre zorlukları var, bu yüzden işletmede yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üreterek ilerlemeleri gerekiyor. Bunun yanında en büyük önerim, kendilerine bir hedef belirleyerek o hedef doğrultusunda planlı bir çalışma sistemi ile hareket etmeleri olur.

Editör: Barış Köksal