Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkan Adayı Hasan Hüseyin İpek, gazetemiz editörlerinden Berivan Yüce’nin sorularını yanıtladı.. İpek, Mehmet Deniz ile listelerini birleştirmelerinin nedenlerini de anlattı..

İşte o röportaj:

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? 

Ben yaklaşık 30 yıldır Mersin’de mobilya sektörünü daha iyi noktalara getirmeye çalışan Kayserili bir iş adamıyım. 1988 yılında Mersin’e geldim ve burada mobilya sektörüne girdim. Mersin’in en önemli mobilya kuruluşlarından birine sahibim. Bu bağlamda, mobilya konusunda E- Ticaret konusunda ve otel konusunda şirketimizin faaliyetleri vardır. Şirketimizin faaliyetleri içerisinde E- Ticaret, otel dizayn, Modans mobilya adında markalarımız vardır. Bu markalar firmamızın Mersin markalarıdır. Bu bağlamda ticaretimizi geliştirerek ve büyüterek devam ettiriyoruz. 

Ayrıca, yeni sektör olarak enerji sektörüne girmiş bulunmaktayız. Bu ayrı iki şirketin dışında güneş enerji santralleri kuruyoruz. Bunların yanında inşaat sektöründe de yeni başlangıçlar yapıyoruz. Şirketimiz, iki oğlum ve eşimden oluşan bir aile şirketidir. Mersin’e elimizden geldiğince hizmet vermeye, istihdam yaratmaya çalışıyoruz. 
Burada oluşan tecrübelerimizi ile Sivil Toplum Örgütleri dâhilinde paylaşıyoruz. Bilgilerimizi insanlığa aktarmaktan büyük keyif alıyoruz. Ben, Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’ne yaklaşık 12 yıldır üyeyim. Bu esnada benim MESİAD’da 8 yıllık bir yöneticiliğim oldu. Yönetim kurulu üyeliği ve Başkan Yardımcılığı hizmetlerim oldu. Son üç yıldır arkadaşlara bıraktık ve bir müddet dinlemede kaldık. Bu dönemde ise biz tekrar arkadaşlarımızla istişare ile yeniden, yeni ekip ve yeni vizyon ile aday olmaya karar verdik.

Adaylığınızı açıkladıktan sonra neden listelerin birleşmesini tercih ettiniz?

Arkadaşlarımızın farklı düşünmeleri, ister istemez farklı listelerin oluşmasına neden oldu. Önceki yönetim kurulu başkanı ve başkan vekili olan arkadaşlarımız kendi içlerinde mutabakat sağlayamayınca biz ilk etapta başkan adaylığımızı açıkladığımızda bu arkadaşlarımız henüz adaylıklarını açıklamamışlardı. Daha sonrasında kendileri de aday olduklarını açıkladılar. Görüşme yaptığımız MESİAD üyesi arkadaşlarımız, her biri birbirinden değerli üyeler olup kendi dallarında başarılı iş insanlarıdır.
Bu arkadaşlarımız ile gidip konuştuğumuz zaman, MESİAD’da 3 aday olması MESİAD’ın güçlü bir STK olmasının göstergesidir, ama mümkünse bunu tek listeye dönüştürme yönünde telkinler aldık. Bu telkinler neticesinde gerek önceki başkanlarımızla, gerekse çevremizde görüşmüş olduğumuz arkadaşlardan, birleşmenin MESİAD’ın menfaatine ve yararına olacağı kanısına vardık. Durum böyle olunca Mehmet Deniz beyle ve Hüseyin Kış beyle yaptığım görüşmeler neticesinde ilk turda bir sonuç alamadık. Daha sonraki görüşmelerde, Mehmet bey;  ‘Ben bir dönem daha yönetim kurulu başkanlığını yapayım, bir dönem sonrasında kurallar gereği görev sürem doluyor, görevim bittikten sonra eğer uyum içinde olunursa ondan sonraki yönetime de siz gelebilirsiniz’ cevabı hâkim oldu. 

Biz MESİAD’ın yararına olacağını düşünerek listelerimizi birleştirerek daha güçlü bir halde MESİAD yaratma projesini hedefledik. Hasan Hüseyin İpek, bugün sadece yönetim kurulu başkan adaylığından feragat etmiştir ve yüksek istişare kurulu başkanlığına adaydır. Mehmet Deniz ise yönetim kurulu başkanlığına adaydır. İkimizde seçime tek liste halinde gidiyoruz. Yönetim kurulu, istişare kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulunun oluşması her ikimizin de ortak kararıdır. Bundan dolayı MESİAD’ın çok güçlü olacağını ve kentimizin kazanacağını düşünüyoruz. Bu bağlamda bölünmeyi değil, birleşmeyi sağladığımız için çok olumlu tepkiler alarak büyük bir fedakârlık ettiğimizi düşünüyorum. Bizler MESİAD’ı şahısların üzerinde bir çatı kurum olarak görüyoruz.


ÖNEMLİ OLAN MESİAD’IN MENFAATLERİ

Burada önemli olan MESİAD’ın menfaatleridir. Bunu düşünerek biz bu birleşmeye sıcak baktık ve taraf olduk. Biz diğer arkadaşlarımızın da aramıza katılmasının taraftarıyız. Birlikte daha güçlü bir MESİAD yaratacağımızı düşünüyoruz. Eğer o arkadaşlarımız da uygun görürlerse makul çerçevede bir birleşim neden olmasın? Biz Mehmet Deniz beyle yapmış olduğumuz bütün değerlendirmeler neticesinde bütün kurullara ortak kararlar ile yapılandırma konusunda hem fikir olduk. Bu kararımızın inşallah kentimize ve MESİAD’a hayırlı olmasını temenni ediyorum.



Editör: Barış Köksal