Mersin’de yaptığı çalışmalar ile dikkatleri üzerine çeken Gül Aydın, Mersin’e katkı sağlamak, artı değer katmak ve sürekli gelişmek istediklerini ifade etti. 

İşte Çukurova Expres Gazetesi Editörlerimizden Barış Köksal’ın kadın girişimci Gül Aydın ile yaptığı o özel röportaj;

Bize kendinizden biraz bahseder misiniz?

Ben Antalya doğumluyum, aslen Malatyalıyım. 27 yaşındayım ve uzun yıllardır Mersin’de yaşıyorum. 1 yaşında bir kız çocuğu annesiyim. Yaklaşık 4 buçuk yıldır inşaat sektöründeyim. Daha öncesinde yurt dışı bağlantılı çalışıyordum.


 
Mersin’in gözde inşaatları arasında yer alan Loft projenizden bize biraz bahseder misiniz?

Her zaman söylediğim gibi Loft benim onur projemdir ve kendime prestij katmak için uygulamaya koyduğum bir projedir. Tek amacım Loft’u bir marka haline getirmektir. Loft’un, Mezitli bölgesinin en iyi projesi olduğuna inanıyorum. Daha çok Yenişehir konseptli bir proje oldu. Loft projesi ile birlikte Mersin’de istediğim prestiji yakaladığımı düşünüyorum. 

Loft toplam 15 kat ve 30 daireden oluşan bir bina. Dairelerimiz 211 metrekare 4+1 düzende. Binamızı yaparken marka değeri olan ürünlerin kullanılmasına özen gösterdim. Dediğim gibi ben Loft’u onur projem olarak gördüm ve prestijimin artmasını istedim. Bunu gerçekleştirmek için de kesinlikle kaliteden ödün vermemem gerektiği bilincinde oldum. Bu yüzden projemde dünya markalarını kullandım. Çok güzel bir peyzaj çalışması ile ferah bir ortam yarattık. 30 daire için inşaat alanından bağımsız olarak kapalı otopark yaptık. Bu bizim için ciddi bir maliyet doğurdu. Otoparkımız binanın önünde olduğu için oraya ayrı bir temel atıp, yapı oluşturuldu. Bu da binamıza ayrı bir özellik kattı. Ayrı bir kapalı otopark yaparak, peyzaj alanımızı araçlarla öldürmemek ve çocuklarımızın bu alanı daha rahat kullanmasını hedefledik. Bunların dışında binanın çatısında seyir terasımız var. Fitness, çocuk oyun alanı, yetişkin oyun alanı ve sinema salonumuz mevcut. Dairelerimiz için sauna ve çamaşır odalarımız ve giyinme odalarımız mevcut. Kurmuş olduğumuz binanın her detayında bir emek saklı. Her detayda özel bir tasarım söz konusu.

 

Sadece Mersin’de mi yatırım yapacaksınız? Çevre illere de yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

İnşaat sektörü zor bir sektör ve doğru ekipleri bulmak gerekiyor. Doğru ekipleri bulduğumuz takdirde tabi ki de çevre illere yönelmek isterim. Ben uzun yıllar Mersin’e yatırım yapıp Mersin gibi bir şehre katkı sağlamak istiyorum. Dışarıya yatırım benim için henüz ikinci planda. 

Kadın Girişimci olarak neden inşaat sektörünü seçtiniz?

İnşaat sektörüne yuvayı dişi kuş yapar mantığıyla başladım. Evin asıl sahibi kadındır. İnşaat sektörünün kadın odaklı bir sektör olduğu düşüncesindeyim. İnşaatı yapanlar erkek olabilir fakat, sahip olanlar genelde kadınlar oluyor. Bu yüzden, bir kadının bakış açısıyla bu yola girmenin doğru olduğunu düşündüm ve iyi ki girmişim diyorum. Aslında inşaat kadınların zorlanacağı bir sektördür. Ben bu problemleri ve sorunları minimuma indirdiğimi düşünüyorum. Ben kadın bakış açısını bu sektöre kazandırmaya çalışıyorum.


 
Bir anne olarak kızınızın da bu mesleği icra etmesini ister misiniz?

Ben işimi gerçekten önemseyerek ve severek yapıyorum. Kızımın da ilerde bu mesleği yapmasını tabi ki isterim. Bu sektörün çeşitli alanları var, mimarlık, iç mimarlık gibi. Kızımın bu alanda çalışması, hatta ilerde benimle beraber anne kız olarak bir şeylerin üstesinden gelmeyi çok isterim. İşimi sevdiğim için ve bu projeyi onur projem olarak gördüğüm için mesleğime bir iş olarak bakmıyorum. Sabahları kalktığımda mutlu ve heyecanlı bir şekilde uyanıyorum.
 
Bir kadın müteahhit olarak çevrenizdekilerde size karşı nasıl bir algı oluştu?

İlk zamanlarda yapamazsın, çok zorlanırsın diyen çok kişi oldu. Şuanda inşaatın yüzde 80’i tamamlandı. Bu yola azimle çıktım ve kendimi kanıtlamak için zor bir yolu seçtim. Basit görünen birçok şeyi herkes yapabilir. Önemli olan zoru başarmaktır. Bunu kanıtladığınız takdirde kendinize daha çok güvenmeye başlıyorsunuz ve kendinize güveniniz arttıkça çevrenizdeki insanların size bakış açısının değiştiğini fark edebiliyorsunuz. Şuanda hiç kimseden olumsuz bir tepki almıyorum.

Sizin için başarı nedir?

Başarı kişiye göre değişir. Başarı amacına ve hedeflerine ulaşabilmektir. Bir hedef doğrultusunda ilerlerken hedefe ulaştığınızda, geriye dönüp bakıp arkanızda bir pürüz bırakmadıysanız başarılı olmuşsunuz demektir. Başarıyı yakalamak ve hedefine ulaşmak için illegal ve hile ile ulaşılan hedefte hiçbir zaman başarılı olmuş sayılmazsınız. O yüzden ilerlediğiniz yolda arkanıza dönüp baktığınızda geride bir hasar bırakmadıysanız başarılı olmuşsunuz demektir.

Geçtiğimiz günlerde cukurovaexpres.com haber sitesinin düzenlediği Zirvedekiler Ödül Töreni’nde Yılın Girişimci İş Kadını Ödülü’nün sahibi oldunuz. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz?

Benim için asıl olan prestij demiştim. Benim için prestijli bir gece oldu. Böyle bir organizasyonda ödül almak benim için büyük bir onurdur. Benim kendime güvenim sonuna kadar var, ama başkaları tarafından takdir edilmek insanın güvenini aşılıyor.
 
Zirvedekiler Ödül Töreni kusursuz bir organizasyondu diyebilirim. Düzenleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.



 
Editör: Barış Köksal