Uzman kadrosu ile birlikte güvenlik teknolojileri ağında yenilikçi ve öncü bir firma olma hedefiyle yoluna devam eden Bema Güvenlik, müşterilerinin beklenti ve ihtiyaçlarına anında cevap vererek güvenliğinizi sağlıyor.

Mersin’de genç bir girişimci olarak iş dünyasında yerini alan Bema Güvenlik Genel Müdür’ü Esra Özgür, Bema Güvenliğin hizmet alanlarını Çukurova Expres Gazetesine anlattı.

İşte Çukurova Expres Gazetesi Editörlerimizden Barış Köksal’ın Esra Özgür ile yaptığı o özel röportaj;

Esra Özgür’den bize biraz bahseder misiniz?

Ben Mersin doğumluyum ve 25 yaşındayım. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Mersin’de tamamladım. İzmir’de okumayı çok istiyordum ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kazandım. Uluslararası Ticaret ve Finansman mezunuyum. Eğitimimi başarılı bir şekilde bitirdim ve başarılı olmamda ailemin desteği çok büyük. Üniversiteyi yarı dönem erken bitirip Londra’da eğitim aldım. Şuanda İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde uzaktan eğitim programıyla Master eğitimine devam ediyorum.

Eğitim hayatım bittikten sonra birçok büyük şirketlerden teklif aldım fakat, babam benim bilgimi kullanmak istediğini söyledi şuanda Bema Güvenlik Sistemleri’nin başına geçtim. Yaklaşık 7 aydır Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak şirketin Genel Müdürlüğünü yapıyorum. 



Bema Güvenlik olarak neler yapıyorsunuz?

Biz Bema Güvenlik olarak, İthalatçı bir firmayız. Yurtdışından alım yapıyoruz. Başkasının markasını kullanmak yerine kendi markamızı oluşturduk. Dışarıdan aldığımız ürünlerin Türkiye’de dağıtımını yapıyoruz. Özel bir proje olduğunda isteğe göre anlaşmalı olduğumuz firmaya bunu söylüyoruz, gerekirse özel üretim yapıyoruz. Güvenlik kamerası, alarm sistemi, yangın alarmı ve son teknoloji sistemlerle çalışıyoruz. 

Bema Güvenlik olarak 2005 yılından bu yana hizmet vermekteyiz. Kendi markamız olan D.Cam ürünleri ile çalışıyoruz. 



Bu sektörün sorunları ve sıkıntıları nelerdir?

Piyasada çok fazla ucuz ürün geziyor. Bunun bir sebebi, farklı yollarla piyasaya ürün sürüyorlar, vergisini ödemeden ürün sattıkları için bizim ürünlerimiz fiyat olarak biraz üstte kalıyor. Bu yüzden de piyasada bir haksız kazanç elde ediliyor. Biz bu durumdan çok şikayetçiyiz ve yasal olmadan bu ürünleri yaygınlaştıranlara bir an önce müdahale edilmesini istiyoruz. Bizim bütün ürünlerimizin vergisi ödeniyor ve yasal işlemlerinin hepsi gerçekleştirilmiş durumdadır. Kurumsallığı benimsemiş firmalar, merdiven altı dediğimiz ürünler yüzünden çok ciddi sorunlar yaşıyor. 

Bema Güvenliğin vatandaşa sunmuş olduğu hizmetler nelerdir?

Bizim teknik servisimiz 7/24 aktif konumdadır. Saat kaç olursa olsun teknik servisimizden bize ulaşarak her türlü sorunlarınıza anında çözüm üretiyoruz. Biz bütün ürünlerimizi, sensörlerinden tutun bütün parçalarını en üst düzey kalitede kullanıyoruz. Biz her zaman cihazlarımızın arkasındayız.
 
Genç bir kadın girişimci olarak iş hayatına atılmak isteyen kadınlara önerileriniz nelerdir?

Hiçbir zaman korkmasınlar. Bir kadın her zaman işinde başarılı olabilir. Çünkü kadınlar her zaman titizdir ve yaptıkları işi önemseyerek yaparlar. Yaptıkları işi önemseyerek ve doğru yol izlediklerinden emin olarak yaparlarsa başarılı olmamak için hiçbir sebep yoktur. Ben Maddi ve Manevi olarak ailemin desteğini göz ardı edemem ve bu bağlamda bana destek oldukları için onlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle motivasyon olarak her insanın arkasında manevi bir destek olması gerekiyor. Sen bu işi yapamazsın diyenlere karşı inatla ve azimle çalışarak başarıyı elde edeceklerdir.
 
Artık bütün sektörlerin genç beyinlere ihtiyacı var ve ülkemizde bu dönemde başarılı gençler yetişiyor. Bunu firmalarında iyi kullanmaları gerekiyor. 



Mersin Girişimci İş Adamları Derneği’ne üyesiniz. Mersin GİAD’a katılımınız nasıl oldu? Neden Mersin GİAD?

Mersin Girişimci İş Adamları Derneği’ne girişim, öncelikle iş dünyasını tanımaktı. İş dünyasını tanımanın yanında kaliteli iş dünyasını tanıyarak bu yolda ilerlemek istedim. Araştırmalarım neticesinde kaliteli ve işlerini özveri ile yapan İş insanlarının bir arada muhteşem işler yaptığını fark ettim. Bu bağlamda Mersin Girişimci İş Adamları Derneği tercihim oldu.

Mersin GİAD, hiçbir zaman kasıntılı insanlardan oluşan bir dernek değil, bu benim için çok önemliydi. Mersin GİAD’ın içerisine girdiğimde birçok insanın Mersin için çabaladığını gördüm ve tamamen iş odaklı olduklarını gözlemledim. Mersin GİAD’ta olduğum için çok mutluyum. 

 

 

Bema Güvenlik Adres: Atatürk Mah. İsmet İnönü Bulv. No: 17 Mezitli/ MERSİN

Tel: 0324 358 07 10
 
Editör: Barış Köksal