Beyaz Kule Koleji Kurucu Müdürü Dilek Benzetsel, eğitim alanındaki hizmetlerini ve faaliyetlerini Çukurova Expres Gazetesi’ne anlattı.

İşte Çukurova Expres Gazetesi Editörlerimizden Berivan Yüce’nin Dilek Benzetsel ile yaptığı o röportaj;

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

1981 Mersin doğumluyum. Bilkent Üniversitesinde Ticaret ve Yönetim okudum. Biri 10 yaşında diğeri 7 aylık 2 çocuk annesiyim.  İş hayatım, büyük oğlum 2 yaşındayken 4 Ağustos 2008 yılında Dodi Çocuk Dünyası’nı kurarak başladı. Hayatımın en doğru kararlarından biri olduğuna inandığım eğitim sektörüne girişimde ilk hamle bu kurumdu. Eğitim, süreklilik ve devamlılık isteyen bir sektördür. Ayrıca sorumluluğunu aldığınız her öğrenci ile aranızda bağ oluşur. Özellikle okul öncesi yaşlarında emek vermeye başladığınız öğrencilerle tüm kademelerde birlikte yürümek tarif edilemez bir duygu. Dolayısıyla onların büyümesi bizim büyümemiz oldu ve olmaya devam ediyor.

Özel Beyaz Kule Koleji’nden biraz bahseder misiniz?

2008 Yılında okul öncesi eğitim ile çıktığımız bu yolda, 2011 yılında yenilenerek açılan Özel Dodi Beyaz Kule Anaokulu, 2013’te hizmete giren Özel Beyaz Kule İlkokulu ile devam etmektedir. Mersin’de eğitime yaptığı yatırımlar ve öğrencilerine verdiği VİP hizmetlerle yüzlerce mutlu, başarılı, okul ve okuma sevgisi kazandırılmış dünya insanları yetiştiren Beyaz Kule Koleji, geçtiğimiz günlerde start alan yeni kampüs projesi ile 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete ilkokul, ortaokul ve lise kademeleri ile devam edecektir. 

Beyaz Kule Koleji’ne kayıt yaptırmak isteyen öğrencileri nasıl yönlendiriyorsunuz?

Her çocuğun bireysel farklılıkları vardır. Aile yapısı, yetiştiği ortam, gelişim düzeyi gibi birçok faktör belirleyici etkendir. Beyaz Kule Koleji’ne kayıt yaptıran her öğrencinin eğitim-öğretim sürecine girmeden psikolojik danışmanlık hizmetleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tanıma dosyası oluşturulur. Edinilen bilgiler doğrultusunda her öğrenci için akademik, sosyal ve bilişsel alanlarda çalışma takvimleri hazırlanır. Öğretmen - veli - pdr iş birliği ile öğrenci desteklenmesi gereken her alanda bireysel çalışmalarla yetiştirilir.

Öğrencilerimizin etkin zekâ türleri, öğrenme stilleri, dikkat süreleri farklılık gösterse de öğrenci tanıma dosyalarının bilgileri ışığında sınıflarda öğrenme merkezleri oluşturulur. Çoklu zekâ kuramından da yola çıkarak, eğitim-öğretim sürecinde öğretmen, öğrenci odaklı ve proje tabanlı eğitim sistemi uygulamaktadır. Sistem tamamen öğrencinin öğrenebildiği metotlarla kurgulanır.

8. Sınıf öğrencilerine rehberlik servisi tarafından uygulanacak ‘’Kariyer Eğilim Testi ‘’ ile her insanda bulunan altı kariyer eğilimden, öğrencimizde baskın olan üç tanesi belirlenecektir. Kişisel özellikler ile kariyer seçimleri arasında bir ilişki bulunmaktadır. Bu eğilimler; Gerçekçi, araştırmacı, sosyal, girişimci, artistik ve geleneksel olarak isimlendirilir. Her insanda bu eğilimlerden üç tanesi baskın olarak mevcuttur. Rehberlik Servisimizin uyguladığı test sonuçları öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle paylaşılacak, böylece öğrencilerimizin kişisel özelliklerine uygun ilgi alanları, çalışma ortamları, meslekler önerilecektir.

Ara sınıf nakillerinde, okulumuza yeni başlayan bir öğrencimizin oryantasyon sürecinde ‘’Akran Dayanışması ‘’ adı altında bir süreç izlemenin olumlu sonuçlar doğuracağına karar verdik. Bu süreçte öğrencimizin katıldığı sınıftan bir gönüllü öğrenci seçilir ve yeni gelen arkadaşına rehberlik ederek, okulu, sınıfı ve arkadaşlarını tanıtır. 
Okulumuzda ODAK (Olumlu Davranış Kazandırma Programı) uygulanmaktadır. ODAK, öğrencilere sergiledikleri davranışlarla ilgili farkındalık kazanmalarını sağlamak amacıyla uygulanan, çok yönlü bir öğrenci müdahale ve destek programıdır. Bu program dahilinde Danışman Öğretmenlik ve Değerler Eğitimi uygulamaları yer alır.

Beyaz Kule Koleji’nde yabancı dil eğitiminde hedefimiz; dört dil becerisini eşit derecede kazandırmaktır.(okuma - yazma - dinlediğini anlama – konuşma) Cambridge ESOL sınavlarında başarılı olmak, Common European Framework (CEFR) – Avrupa Dil Çerçevesi Programı hedef seviyelerine uygun dil edinimini sağlamak gibi…

Özetle; İngilizceyi ana dili gibi konuşan, seçeceği 2. yabancı dili ise kendini en iyi şekilde ifade edebilecek kadar kullanabilen öğrenciler yetiştirmektir. Öğrenci eğitimini alacağı 2. yabancı dili okula başlarken seçer ve o dilin eğitimini mezun olana kadar almaya devam eder. Böylece 2.yabancı dil eğitimi de hedefine başarı ile ulaşmış olur. Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca eğitimleri okulumuzda verilmektedir.


Yeni okulunuzdan biraz bahseder misiniz?

Akademik eğitimin çok yönlü ve kalıcı verilebilmesi için hazırlanan TMSF ve teknoloji laboratuvarları, 3d sınıfları, yabancı dil laboratuvarları tüm kademelerde öğretmenler tarafından aktif kullanılacaktır. 

Kendi teknolojini kendin yarat sloganı ile altını çizdiğimiz kodlama eğitimi okulumuzda küçük kademelerden itibaren öğrencilere verilir. Artık onlar teknolojik portalda yönetilen değil, yöneten sisteme dâhil olacaklardır. 

Hayatta akademik başarının yanı sıra sosyal başarının da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerimizin sosyalleşmeleri ve özgüvenlerinin gelişmesi için, yeteneklerinin ortaya çıkarılması ve geliştirilmesi gerektiğine inanmaktayız. Şüphesiz her öğrencinin geliştirilebilir bir yeteneği vardır. Yeni Kampüste öğrencilerimize sosyal faaliyetlerini yürütebilmeleri için sınırsız olanaklar sunuyoruz. Kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, fitness salonları, konferans salonu, tüm enstrümanları bünyesinde barındıran orkestra salonu, görsel sanatlar atölyeleri, akıl oyunları atölyeleri, e-kitap ve klasik kitap kütüphaneleri, sportif beceriler, jimnastik salonu, moda tasarım, aşçılık, radyoculuk, gazetecilik, film-fotoğrafçılık, maket ve marangoz meslek atölyeleri gibi daha birçok alanda donanıma sahip okulumuz haftanın 6 günü 12 ay hizmete açık olacaktır. 

Ayrıca Başta Amerika olmak üzere dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde kullanılan Fastrackids ve Mind-Lab eğitimleri de Beyaz Kule öğrencilerine sunulmaktadır.

Fastrackids, 1998 yılında Amerika’da başlayan, bugün dünyanın 30’dan fazla ülkesinde her yıl on binlerce çocuğun gelişimine katkı sağlayan bir programdır. MIT, Harvard Üniversitesi ve NASA gibi dünyanın en önemli bilim merkezleri ve üniversitelerin kullandığı Amerika patentli bu teknolojinin başarısı tescillidir. Fastrackids’le öğrenmeyi keşfeden çocuklar yetişir. Okulöncesi ve ilkokul eğitiminde 3-8 yaş arası çocukların; bilgi dağarcıklarını, düşünme becerilerini, beyin gelişimlerini, konuşma ve iletişim becerilerini, liderlik becerileri ve kişilik gelişimlerini yüzde 100 destekler.

Mind-Lab ise 17 yıldır, ABD’den Japonya’ya 35’e yakın ülkede 2 milyona yakın öğrenciye uygulanmakta olan bir programdır. 4 yaştan üniversiteye kadar her yaş grubunun kendi seviyesine uygun 450-500 çeşit düşünce oyunları ile verilmektedir. Öğrencilerin düşünce becerilerini ve buna bağlı olarak, temel yaşam becerilerini geliştirir. Her yaş grubunda, hayatın içinde karşılaşabilecekleri sorunları konu alan kazanımlarla öğrenciyi yaşama hazırlar ve olgunlaştırır.

Beyaz Kule Koleji 2016-2017 eğitim öğretim yılında; eğitim sistemiyle, eğitim kadrosuyla, teknik donanımı ve kampüs konforuyla önce Mersin’de, sonra Türkiye’de özel okul anlayışını değiştirecektir. Bu proje öğrenci ve velilere sunulmuş büyük bir imkandır, herkesi okulumuza bekliyoruz. 

Özel Beyaz Kule Koleji Telefon: 0 324 326 55 78






Editör: Barış Köksal