İşte o röportaj....

Bize Akyüzler Alüminyum’dan bahseder misiniz?

Bedir Akyüz: Öncülük, dürüstlük, ve müşteri memnuniyeti ilkelerini prensip edinen Akyüzler Grubu, bulunduğu her sektörde her zaman lider konumunda olmayı hedeflemiştir. 1993 yılından beri süregelen üretimi, 2010 yılında başladığı ihracat faaliyetleri ve alüminyum ekstrüzyon sektöründe Türkiye'nin öncü firması olma yolunda önemli bir adım atmıştır. 

Akyüzler Alüminyum Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 bin 500 metrekare alanda 2010 yılında kurulmuştur. Şuanda 6 bin 500 metrekare kapalı alana kadar çıktık. 3'üncü Organize Sanayi Bölgesi’nden 70 bin metre kare yer talebinde bulunduk. 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin açılmasını bekliyoruz. Geçen seneki yatırımlarımızla beraber üretimlerimiz yüzde 50 daha fazla artış gösterdi. Akyüzler Grup bünyesinde Kardelen Cam, Akyüzler Alüminyum ve Ürün Yapı İnşaat olmak üzere toplam 350 personel çalıştırıyoruz. Akyüzler Alüminyum olarak ise 64 kişiye istihtam sağlıyoruz.



Hangi alanlara hizmet veriyorsunuz?

Kapı pencere sektörüne, özel mimari projelere, TOKİ, idari binalara, sağlık sektörüne, silah sanayisi, solar enerji sistemlerine kadar üretim yapıyoruz. Ayrıca özel makine ekipmanları, makine destek ekipmanlarının üretimini de yapıyoruz. Yaklaşık binin üzerinde kalıp pörtföyüne sahibiz ve günden günede kalıp pörtföyümüz gelişemkte. Hem yurt içine hem yurt dışına ürün satıyoruz. Bu anlamda Mersin’deki tek üretici firmayız. Bizim haricimizde Mersin'den giden bütün alüminyum malzemeleri farklı ilin malzemeleri ama bizler Akyüzler Alüminyum olarak bir Mersin markasıyız. Mersin'de üretip, dünyaya satıyoruz.

Yurt dışında hangi ülkelere ürün gönderiyorsunuz?

Öncelikle yurt içi olarak 7 bölgeye de ürün gönderiyoruz. Yurt dışı ülkeler arasında ise; Irak, Bulgaristan, Sudan, Kıbrıs'a yolluyoruz. 2016 hedeflerimizden olan Fas, Cezayir ve Tunus’la da görüşmelerimiz başladı pazar araştırması yapıldıktan sonrada ürettiğimiz malı oralara da ihraç edeceğiz. 

Alüminyum sektörü ile ilgili önce Türkiye pazarını sonra da Mersin pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz.?

Türkiye'deki alüminyum ihtiyacının şuanda yüzde 30'larını Türk sanayiciler işleyebiliyor. Bu anlamda tedarik hep yurt dışı çalışılan bir sektör. Bizler Akyüzler Alüminyum olarak Türkiye pazarındaki payımızı yüzde 20 daha fazla arttırmayı hedefliyoruz. Mersin'deki pazara ise bizler 2015'te girmeye başladık. Daha önce hep şehir dışı ve yurt dışı ağırlıklı çalışmalarımız vardı. Yeni yatırımını tamamladığımız ELoksal ile beraber Mersin'de pazar birincisi konumuna geçtik. Bizler üretici firmalar olarak elimizden gelen her imkanı tüketicilere sunmaya devam edeceğiz.







 
Editör: Barış Köksal