Emekliler Derneği'nin yarım asırlık süre zarfından bu yana son 10 yıldır faaliyet gösteremediğini belirten Tekniker, 'Uyuyan devi uyandıracağız' dedi.

Tekniker,' Emekliler Derneği mersin için önemli bir potansiyele sahip. İnsana dair yapabilirliği kolay olan, maliyeti az olan ama çok büyük işler başarabilecek bir dernektir. Emekliler Derneği'nin 30 bin kişilik bir üye potansiyeli var. Bu dernek 48 yıldır var. Son 10 yıldır Emekliler Derneği Mersin Şubesi uyuyan bir dev haline geldi ve bu derneğin bir şekilde uyandırılması gerekiyor. Bende bu uyuyan devi uyandırmak için başkanlığa adaylığımı koydum. Ekonomik potansiyeli yüksek bir dernek olmamızla birlikte insanların hayatlarına etki edecek projeleri geliştirip üretme çabamızı sergilemek istiyoruz. Bu projelerden birkaçı; Çocuklarımıza, torunlarımıza dershane, rehabilitasyon istasyonu, insanlara tatil imkanı, Huzurevi projeleri ve daha birçok insanlık yararına projeler ile hizmet vermek istiyoruz' dedi.

'NAMUSUMUZLA HİZMET EDECEĞİZ'

Emekliler Derneğinin Mersin için önemli bir değere sahip olduğunu belirten Tekniker, 'Mersin için büyük önem taşıyan derneğimizde görevden kaçmadan, dik duruşlu, hak, hukuk, adalet ve demokrasi ışığında namuslu hizmetler vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Başkanlığa aday olduğum derneğimizin projeleri yabana atılır cinsten projeler olmamakla birlikte Mersin'e değer katan, Mersin ile birlikte kendi de büyüyen bir işleyişle hareket edeceğiz' dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi'nin yaklaşan genel kurulunu değerlendiren Tekniker, 'Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda dernekler yasasına uygun bir seçim olacağı düşüncesinde değilim. Hiçbir kongrede ibra seçim sırasında yapılmaz. Şuan ki elimizdeki gündem tablosunda ibranın oy kullanma işlemi devam ederken gerçekleştirileceği görülüyor. Böyle bir durum söz konusu olamaz. Bu tarz yanlışlıkların yapıldığı yerde kan değişimi şart' ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal