Quebec, dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkesinden oluşan G7 Grubu’nun 44. Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkesi olan Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Fransa, İtalya, İngiltere, Japonya ve Almanya liderleri bu yıl Quebec’te bir araya geliyor. Zirveye Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in yanı sıra Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü, Uluslararası Para Fonu ve Dünya Bankası temsilcileri ile aralarında Arjantin, Norveç, İzlanda’nın da bulunduğu 12 devlet başkanı katılıyor. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk da zirvede hazır bulunacak.

Kanada’da 6. kez düzenlenen zirvenin yapılacağı Charlevoix kasabasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Resmi açılış yerel saat 12.00’de gerçekleşecek ve liderler öğle yemeğinin ardından aile fotoğraf çekimine katılacak. Liderler daha sonra çalışmaya başlayacak. Liderler, toplumsal cinsiyet eşitliği, iklim değişikliği, enerji, güvenli bir dünya ve ekonomik büyüme gibi konuları ele alacaklar.

ABD Başkanı Donald Trump’ın birkaç gün önce uygulamaya koyduğu çelik ve alüminyum hakkında gümrük vergileri nedeniyle zirvede gerginlik olacağı tahmin ediliyor. Beyaz Saray yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın zirveden öğleden sonra iklim görüşmelerinden önce ayrılacağını duyurdu. Donald Trump, zirvenin geleneksel fotoğrafında yer almayacak.
Kaynak: iha