İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde katıldığı seçim koordinasyon merkezi açılışı sonrasında muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Soylu, “Biz artık eski Türkiye değiliz. Etrafımızdaki coğrafyada nerede terör varsa, oraya müdahale eden bir ülkeyiz. Eskiden operasyonlar sadece ve sadece bize bir saldırı yapıldığı zaman devam ederdi. Şimdi öyle değil, kesintisiz operasyon yapıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı konuşmada, "Milletin emanetine hıyanet edenlerden olmadık. Milletten aldığı oyla milletin evlatlarına, askerine polisine kurşun sıkanların borazanlığın yapanlarla yol yürümedik. Devlete millete hainlik edenler için “her evden bir oy da bunlara verin” diyenlerden olmadık. Karanlık ittifaklar içinde olmadık. hapishanelerde teröristleri ziyaret eden, terörist cenazelerine katılanlardan olmadık. Onlarla yol yürüyenlerden olmadık. Biz sadece milletini seven, devletini seven, bayrağını seven insanlarla birlikte olduk, ittifak kurduysak da böyle adamlarla ittifak kurduk. Biz kökü dışarıda, bir ayağı dışarıda adamlarla ittifak kurmadık. Biz milletimizin karşısına mutlaka ama mutlaka yaptığımız hizmetlerle çıktık. açılışlarla, eserlerle çıktık. Asla yaptığı hizmeti yeterli görenlerden olmadık. Milletimiz için hep daha iyisini aradık. Yolun daha iyisini, hastanenin daha iyisini, demokrasinin daha iyisini; hava alanının, üniversitenin, okulun daha iyisini yapmanın gayreti içinde olduk. Memleketin hiç bir yerini hizmet kalitesinden yana ayrı görmedik. Ankara’ya ne yaptıysak Hakkari’ye de onu yapmanın, Antalya’da ne yaptıysak Ağrı’da da onu yapmanın gayreti içinde olduk. Yaptığımız her işi, attığımız her adımı da sandıkla, demokrasiyle milletimizin onayına sunduk. Milletten güç almadan hiçbir adımı atmadık” değerlendirmesinde bulundu.

“Darbecilere karşı gücü milletten aldık”

Darbecilere karşı geldiklerinde gücü milletten aldıklarını vurgulayan Bakan Soylu, “Demokrasimizi mi tahkim ettik, milletten onay aldık. hükümet sistemini mi değiştirelim dedik, milletten onay aldık. Milletimiz ne derse biz onu yaptık, bize çizdiği istikametten başka bir şey yapmadık. Allah’a şükür, aziz milletimiz bize teveccüh gösterdi. Millet bize güç verdi, onay verdi, biz de hizmet ettik. Yanlışımız olmuştur, eksiğimiz aksağımız olmuştur ama samimiyetimizde bir eksiklik, bir kusur, asla olmamıştır. Milletimizden başka hesabımız olmamıştır. Kimseye diyet borcumuz olmamıştır. Cenab-ı hak’tan ve milletimizden başka da hiç kimseye de teslimiyetimiz, boyun bükmemiz söz konusu olmamıştır. sırtımızı millete yasladık ve kimseden korkmadık. Biz bu millete mahcup olmadık. kıymetli kardeşlerim; bunları ifade etmek gereğini hissettim çünkü bugün özellikli bir seçime gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“31 Mart seçimleri alelade bir seçim değil”

31 Mart seçimleri için “Birilerinin inandırmaya çalıştığı gibi bu seçim alelade bir yerel seçim değildir” diyen Bakan Soylu şunları kaydetti:

"Bu seçimin belediye başkanı seçmekten, muhtar seçmekten çok farklı bir anlamı vardır. teşbihte hata olmaz; hanım kardeşlerimizin bir hassasiyeti vardır. evde, mutfakta, fincan veya tabak gibi takım olan ev eşyalarını kullanırken, daha bir özen gösterirler. hele bir de sevdikleri bir takımsa, herhangi bir parçasının kırılmaması için biraz titizlenirler. kırılırsa da üzülürler, hatta bazen sitem ederler, “takım bozuldu” derler. işte 31 mart seçimlerini böyle bir takımın parçası olarak görmek lazımdır. bu seçimler, cumhuriyetimizi kurduğumuzdan beri üstümüze oynanan oyunlara, tezgahlara, kardeş kavgalarına, darbelere, darbe anayasalarına, Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik kavgası çıkarmak isteyenlere karşı bu milletin yaptığı bir itirazın, ortaya koyduğu mücadelenin belki de son parçasıdır."

“Biz artık eski Türkiye değiliz”

Milletin iradesine ihtiyaç duyduklarını belirten Bakan Soylu, “Milletten aldığı oyla milletin evlatlarına, askerine polisine kurşun sıkanların borazanlığın yapanlarla yol yürümedik. Devlete, millete hainlik edenler için ’her evden bir oy da bunlara verin’ diyenlerden de olmadık. Karanlık ittifaklar içinde olmadık. Hapishanelerde teröristleri ziyaret eden, terörist cenazelerine katılanlardan da olmadık. onlarla yol yürüyenlerden olmadık. Biz sadece milletini, devletini, bayrağını seven insanlarla birlikte olduk, ittifak kurduysak da böyle insanlarla kurduk. Ekonomik saldırılara ve tehditlere pabuç bırakacak bir zihniyetimiz yok. Biz artık eski Türkiye değiliz. Etrafımızdaki coğrafyada nerede terör varsa, oraya müdahale eden bir ülkeyiz. Eskiden operasyonlar sadece ve sadece bize bir saldırı yapıldığı zaman devam ederdi. Şimdi öyle değil, kesintisiz operasyon yapıyoruz. Terör neredeyse kaynağında yok etmeye, kurutmaya çalışıyoruz. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek, bu çok önemli. Önümüzde 4,5 yıl var. Bu 4,5 yıl, 7 yıldır bize kaybettirdikleri zamanı kapatacak ve onun da üzerine geçecek ve bütün dünyaya da sözümüzü hüküm olarak geçirebileceğimiz bir zaman dilimi olacak. Bu güç bize lazım olacak. 31 Marttan sonra daha güzel şeylerin altına imza atılacak. Altın bir 5 yıl geliyor. Ankara ve Nallıhan için geliyor. 1 Nisan’dan itibaren bambaşka bir yolculuk başlayacak” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: iha