Mersin’in tanınan simalarından AK Partili Saliha Adıcan, sosyal medya hesabından paylaştığı yazıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ çağrısını destekleyerek, ‘Türkiye İttifakı’nı bir fırsat olarak nitelendirip gerekli adımları atmamız gerekir’ dedi.

İşte Adıcan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı o yazı;

'KENETLEN TÜRKİYE!

143 yıl önce Ulu Hakan II. Abdülhamid Han’ın I. Meşrutiyeti ilanı ve akabininde de Türk siyasi tarihimizin ilk anayasası niteliği taşıyan Kanun-i Esasi’yi ilan etmesi ile birlikte başlayan Türk demokrasi tarihimizde, hemen hemen her dönem de devletimizin ve milletimizin selameti için ıslahatlar yapılmıştır. Bu ıslahlatlar yapılırken tarihsel süreçlerin gerekliliklerine göre, iç ve dış siyasette ki hamleler yeri gelmiş iyi niyet karinesi içerisinde karşılıklı dialog ile çözülmeye çalışılmış, yeri gelmiş bu iyi niyet karinesinin suistimal edilmesine istinaden kanunların kolluklu kuvvetlerimize vermiş olduğu yetki ile birlikte art niyetli gruplara müdahalede bulunulmuştur.

Özellikle gezi parkı olaylarından bugüne kadar geçen süreçte, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, devlet yetkililerimizin göstermiş olduğu iyi niyetli politika, hızlı bir şekilde suistimal edilmiş ve geldiğimiz bugün ki noktada iç ve dış siyasetimiz adeta bir beka meselesi haline gelmiştir. Özellikle de okyanus ötesinde ki terörist ele başı başta olmak üzere, bir takım dış kaynaklı medya kuruluşları ve üst akıllarla birlikte hareket eden ve sırf muhalefet yapmak için muhalefet yapan bazı kişi ve kurumlar bu suistimale adeta çanak tutmuşlardır.

Milli ve yerli atılımlarla zincirlerimizi birer birer kırıp, prangalarımızdan kurtulduğumuz dönemlerde, sahada ülkemizi boyunduruk altına alamayanlar, özellikle son zamanlarda ekonomi alanında ülkemizi kıskaç altına almışlardır. Özelliklede bu kıskaç ve dünya genelinde ki likitide daralmasından kaynaklanan ekonomik dar boğazı , sayın cumhurbaşkanımızın politikalarına bağlamak büyük bir gaflet ve delalettir. Unutulmamalıdır ki dünya da sanayi devi olarak litaratüre giren Almanya dahi dünya genelinde ki ekonomik buhrandan dolayı 2019 yılında ki büyüme beklentisini yarı yarıya düşürmüştür.

Bundan dolayı gerek ekonomik, gerek askeri, gerekse de sosyo kültürel olarak varlığımızı pekiştirmek ve geliştirmek, aynı zamanda da dünya üzerinde örnek teşkil eden terörle mücadele anlayışımızı devam ettirmek için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğran’ın ‘’devlet ve millet menfaatine olacak her adımda terör grupları ve onları destekleyen kirli ittifaklara karşı bir araya gelerek, siyasi görüş ayırt etmeksizin Türkiye İttifakı’’ çağrısını tarihi bir fırsat olarak nitelendirip, gerekli adımları atmamız gereklidir. Kenetlenin, unutmayın ki başka TÜRKİYE yok!'

Editör: Barış Köksal