Uzm. Psikolog Güneş Oksayoğlu ve Av. Burcu Düzen’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde Pıtırcık Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin velilerine toplumsal cinsiyet eşitliği, kadının toplumdaki yeri, kadına yönelik uygulanan şiddet sonucunda kadınların izlemesi gereken yol haritası konuları işlendi.

Kadınların eğitime, çalışma hayatı ve siyasete katılmaları konularını araştırmalar ve seminerler yaparak gündemde tutmaya devam edeceklerini belirten, Pıtırcık Kreş ve Gündüz Bakım Evi kurucuları Taha Gürler ve İrem Gürler, ‘Son yıllarda, toplumsal cinsiyet eşitliğini her yönüyle ele alan çalışmalar giderek yoğunlaştı. Biz de Değerli Uzmanlarımızın desteği ile PITIRCIK KREŞ olarak biz ne yapabiliriz diyerek yola çıktık ve sorumluluk alıp, anne babaların, öğrencilerin, dernek temsilcilerinin ve basın mensuplarının da bulunduğu her yaştan katılımcımıza bilgilendirici bir seminer sunduk. Kadınların özellikle eğitime, çalışma hayatına ve siyasete katılmaları konusunu, araştırmalar ve seminerler yaparak gündemde tutmaya devam edeceğiz’ dedi.

Proje yetkililerinden Burcu Sert ise, “Kadından almalı, memleket kazanmalı’ mottosuyla harekete geçecek ve önümüzdeki günlerde bu konu ağırlığı ile bilgilendirme seminerlerine ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini belirterek, ‘Kadın güçlendikçe şiddet azalacak. Erkeklerin dönüşmesi için mücadele edecek olansa yine bizleriz. Ne kadar güçlü olur, ne kadar sorunlarımızı dile getirebilir, ne kadar karar mekanizmalarında olabilirsek zihniyet dönüşümü de beraberinde gelecektir. Eşitlik, kadınların ihtiyacı değil, insanlığın ihtiyacıdır’ dedi.

Editör: Barış Köksal