Yaşlanma, doğum, gebelik, kilo alma ve hormonal değişimler vajinal dokuda bağ dokusu ve kas gücü kaybına bağlı esneklik azalmasına yol açabilir. Bu anatomik değişiklikler kadınlarda vajinal genişleme, kuruluk, idrar kaçırma, cinsel ilişkide ağrı, acı hissine, cinsel hazzın kaybına neden olur. Bu durum kadınların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiler.

Genital estetik ameliyat ve uygulamalar artan ihtiyaçla birlikte ülkemizde hızla yaygınlaşmaktadır. Günümüzde burun ve meme estetiği ile birlikte vajinal estetik uygulamalar da son derece popüler hale gelmiştir.

Konu ile ilgili olarak Mersin Özel Yenişehir Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Özgü Keskin Yılmaz Genital Estetik ile ilgili şu bilgileri verdi;

Genital estetik operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz ?

Labioplasti en sık yapılan genital estetik operasyon olup 18 yaşın üzerindeki tüm bayanlara uygulanabilir. Bakirelik engel değildir. Bu operasyonun yapılması hamile kalmaya ve doğum yapmaya engel değildir.

Vajinoplasti ( vajen daraltma operasyonu ) ve labioplasti ( vajen iç dudak düzeltilmesi operasyonu ) ayrı ayrı yapılabildikleri gibi eş seansta birlikte de yapılabilir. Ortalama 45dk süren operasyonlardır.  Genel veya lokal anestezi altında yapılabilir. Hastanede kalış süresi bir gündür. Hastalar 5-6 gün sonra
günlük yaşamlarına dönebiliyorlar. Dikişler 15-20 günde kendiliğinden eriyor. Hastalara hijyen ,yara yerine temiz bakılmasının önemi anlatılmalıdır.6 hafta sonrasında normal cinsel hayatlarına dönebilirler. Bu operasyonlarda hastanın şikayeti , beklentisi ve doktorun tıbbi muayene bulgularına göre lazer
uygulamaları da kullanılabilir.  Ayrıca cinsel ilişkiden haz alamayan , orgazm sorunu yaşayan hastalara klitoris ve vajinanın G noktasına anestezi eşliğinde dolgu maddeleri de enjekte edilebilir.

Uygulamalar da sonuçlar nasıldır?

Bu tür operasyonlar ve uygulamalarda hastanın ne istediği iyi anlaşılmalıdır. Doku tipi hekim tarafından değerlendirilerek doğru yöntemle yapılırsa sonuçlar son derece yüz güldürücüdür.
Editör: Barış Köksal