'Aylar öncesinden genel merkez, genel başkan yardımcıları bana aday olacağımı söylemişti' derken çekilmiş videosu Youtube'de yayınlanan Neşet Tarhan'a ve CHP Genel Merkezi'ne tepkiler çığ gibi büyüyor..

www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

KİM BU GENEL BAŞKAN YARDIMCILARI.?

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin'de karıştı.! CHP Genel Merkezi tarafından Mezitli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Neşet Tarhan'ın aday gösterildikten sonra yaptığı konuşma sırasında, 'Aylar öncesinden genel merkezden bana 'Adayımız sensin' dediler.. Bu haberler bana aylar öncesinden gelmişti.. Genel Başkan yardımcılarımız bana 'aday olarak çalışmalarını sürdür' demişlerdi.. Parti meclisinin toplanacağı sabah da Genel Başkan Yardımcıları beni arayarak 'hayırlı olsun' dediler.. Sonra da parti meclisinden geçti zaten' diyor.. Neşet Tarhan, adaylığının parti meclisinde görüşülmeden önce kesinleştiğini ifade ederek parti içi demokrasi kurallarına aykırı bir açıklama yapıyor.. 

Mersinli şimdi şu sorunun cevabını bekliyor; 'Parti meclisinde oylanmadan Neşet Tarhan'ın adaylığının kesinleştiğini söyleyen genel başkan yardımcıları kim.?

16 ADAY BOŞA MI PARA HARCADI.?

CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı olarak 17 isim başvuruda bulundu.. Bu isimlerden Neşet Tarhan'ı çıkarttığınız zaman geriye 16 isim kalıyor.. Peki bu 16 aday adayı Neşet Tarhan'ın aday olduğu aylar öncesinden kesinleşmesine rağmen neden aylarca boş yere para harcadı, zaman harcadı, enerji tüketti.? 

16 Aday adayından konuyla ilgili herhangi resmi bir açıklama gelmemesine rağmen alınan bilgilere göre diğer aday adaylarının genel merkeze tepkilerinin büyük olduğu ve 'Aylar öncesinde Neşet Tarhan'ı arayarak 'Adayımız sensin' diyen genel başkan yardımcısının kim olduğunun açıklanmasının gerektiğini kapalı kapılar ardında söyledikleri ifade ediliyor..

'BİZİMLE DALGA GEÇİLDİ'

Gazetemizi arayarak isminin açıklanmasını istemeyen bir CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı ise, 'Aylarca bir sürü çalışma yaptık; binlerce lira harcadık.. Zamanımız gitti, umutlarımızla oynandı.. Biz yıllarca CHP'ye gönül vermekten başka ne hata yaptık.? Şimdi sayın Neşet Tarhan'ın açıklamalarına bakıldığında görülüyor ki resmen bizimle dalga geçilmiş.. Aylar öncesinden aday belli ise bir an evvel açıklansaydı da, Sayın Tarhan'a bizler de destek olsaydık.. Sayın Tarhan'ın videoda bahsettiği ve 'aylar öncesinden bana söyledi' dediği o genel başkan yardımcısı kim.? Parti meclisinde oylanmadan 'adayımız sensin' diyen Genel Başkan Yardımcıları kim.?' diyerek tepkisini dile getirdi..

Mersinli CHP'lilerin bir başka isteği ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun olayı parti disiplin kuruluna sevk etmesi ve aylar öncesinden 'Adayımız sensin' diyen genel başkan yardımcısının derhal istifa etmesi..
Editör: Barış Köksal