Milli dağcımız Mahruki tırmanışlarında yaşadığı zorlukları ve hayat yolculuğunda planlı ve doğru bir şekilde ilerlenmesi gerektiğini belirterek hayata hep bir amaç olması gerektiğini ifade etti.

Konferansta kendi yapmış olduğu tırmanışlardan alıntı olan fotoğraflardan oluşturduğu slaytlar ile sürdüren Mahruki, bu örnekler üzerinden de tırmanışlara dair gerekli teknik bilgileri verdi. Özellikle tırmandığı Everest ve K2 dağlarında zorluklar yaşadığını belirten Mahruki sözlerine şöyle devam etti.

"Everest'e çıkarken ilk aşamada zorluklar yaşadım diş dolgum şişti ve inip tedavi olup tekrar devam etmek zorunda kaldım bu benim moralimi biraz bozdu ama öndeki arkadaşlara da yetişebildi. 8000'lik dağlarda oksijen destekli çıkmamız gerekmektedir. Ben ise Everest'in son 250 metresine kadar oksijen desteği almadım ancak son 250 metrede artık ayak parmaklarımı ısıtamadığım için destek almak zorunda kaldım. Eğer ki bir daha Everest'e tırmanma şansım olursa bu defa oksijensiz olarak çıkmak isterim.”dedi.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Barış Köksal