Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faaliyetlerini sürdüren MTOSB Özel Şişecam Anadolu Meslek Lisesi güreş takımı öğrencisi Yusuf Tüm, Gençler Türkiye Şampiyonu oldu.

Mersin’de düzenlenen Okullar Arası Gençler Serbest Güreş müsabakalarında 50 Kg’da İl Birincisi olarak, Niğde’de düzenlenen Grup Şampiyonası’na katılan 11. Sınıf öğrencisi Yusuf Tüm, ‘Gruplarda 3. Olarak Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandım. Aydın’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda Gençler Serbest Güreş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak, 19-21 Mayıs’ta Antalya’da düzenlenecek olan Uluslararası İsmet Atlı – Mithat Bayrak Şampiyonlar Turnuvası’na katılmaya hak kazandım. Amacım bu turnuvadan da şampiyonluk ile dönerek Mersin’e bu gururu yaşatmak’ dedi.

Ortaokulda başladığı güreş sporunda hedefinin Olimpiyat Şampiyonluğu olduğunu söyleyen 17 Yaşındaki Yusuf Tüm, ‘Güreş sporunu çok seviyorum. Hedefim bu sporda ciddi başarılara imza atarak Ay Yıldızlı bayrağımızı şampiyonalarda göndere çektirmek, İstiklal Marşımızı okutabilmek. Bunun için çok çalışmam gerektiğini biliyorum. Bu anlamda kendime örnek aldığım sporcu geçtiğimiz hafta sonu Avrupa Şampiyonu olan Milli Güreşçimiz Taha Akgül’dür. Bana bu yolda desteklerini esirgemeyen MTOSB Başkanımız Sabri Tekli, öğretmenlerimiz ve Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’ndeki Antrenörlerim Hasan Alaca ve Bilal Tekerlek’e şükranlarımı sunuyorum’ dedi.

MTOSB Özel Şişecam Anadolu Meslek Lisesi olarak spora büyük önem verdiklerini belirten Beden Eğitimi Öğretmenleri Burcu Avseven ve Gökçe Özbayrak ise, ‘Voleybol, basketbol, futbol ve atletizm gibi takım sporlarında olduğu kadar, bireysel branşlarda da başarılı bir okuluz. Yusuf’un Türkiye Şampiyonu olması hepimizi gururlandırdı. Ve bu başarı diğer öğrencilerimize de örnek oldu. Okulumuzda spor yapan gençlerimizin sayısının artması için çalışıyoruz. Spor gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşarak, disiplinli bir yaşama daha rahat ayak uydurabilmeleri adına önemli bir etken. Spor yapan gençlerin derslerine daha konsantre olduğu görülmektedir.  Bu anlamda da aile, kulüp ve okul işbirliği sporcuların başarısında büyük önem taşımakta. Biz MTOSB olarak bu üçgenin en iyi şekilde işleyebilmesi adına elimizden geleni yapıyoruz. Sporcu gençlerimizin önümüzdeki günlerde çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz’ dediler.

Editör: Barış Köksal