Başkanlığını Sadık Gürsoy’un yürüttüğü Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi, projelerine ara vermeden devam ederken 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü unutmadı. Mezitli Belediyesi Meclis Üyeleri ve velilerin katıldığı etkinlikte Çocuk Meclisi üyeleri sokak hayvanları için dağıttıkları mamalardan kalanları tekrar paketleyerek velilere dağıttılar. 

Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin kent içinde yaşayan tüm çocukların dil, din, sınıf, eğitim, kültür ve düşünce farkı gözetmeksizin bir araya gelerek öğrendiği hem eğlendiği hem de düzenli toplantılar yaparak kararlar aldığı, söz söyleme haklarının olduğu faydalı bir oluşum, demokratik bir meclis  olduğunu belirten Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sadık Gürsoy konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi;  “Biz çocuklar, eğitim, sağlık, yaşama, barınma, fiziksel veya psikolojik  sömürüye karşı korunma gibi haklara doğuştan sahibiz. Bu hak evrenseldir ve dünyanın hiçbir yerinde bu hakkın geri alınma olasılığı dahi yoktur.

Bu yıl UNICEF tüm çocukların ve gelecek kuşakların haklarının hayata geçirilmesi için liderlere sunulacak bir imza kampanyası başlattı. Herkesi maviye bürünerek 20 Kasım günü çocuk haklarını desteklemeye çağırdı. Mavi balon ve açıklamalarımızla Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi olarak biz de destek veriyoruz. Bizim yaşımız küçük olabilir, hata yapabilir ve deneyimsiz olabiliriz.


 
Ancak bizim de; oyun oynamaya, kitap okumaya, ücretsiz eğitim almaya, temiz yerleşime, güvenli alanlarda yaşamaya, hayallerimizin peşinden koşmaya ve özgürce bunları söyleme haklarımızın olduğunu unutmayın.

Bizler bu haklara ebeveynlerimiz ve yöneticilerimiz sayesinde çok rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Bu kapsamda, Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin görüş ve önerilerimizi dikkate alarak bize yol gösteren, sonsuz desteklerini bizlere her zaman hissettiren, Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan başta olmak üzere, Mezitli Kent Konseyi Başkanımız Sibel Gebul’a ve ailelerimize teşekkür ederiz.
İlçemizdeki tüm yaşıtlarımızı Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisimize bekliyor, kendi haklarımız için mücadele etmeyi, daha mutlu daha aydınlık gelecek için açılan bu yolda birlikte eğlenerek, öğrenerek, paylaşarak, sevgiyle yürümeye davet ediyoruz.

Unutmayalım ki mutlu çocuk; mutlu yaşam ve aydınlık gelecek demek ve bu gelecek hepimizin hakkı. Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz”
Programın ardından Çocuk Meclisi Üyeleri, sokak hayvanları için kendi elleri ile paketledikleri mamaları velilere dağıttılar.

Editör: Barış Köksal