MERSİN MİLLETVEKİLLERİNİ SEÇMELİDİR
Haziran 2015'de, Mersin kendisini temsil edecek milletvekillerini seçecektir. Bu güne kadar kaç seçim yapıldığını, seçilen milletvekillerinin Mersin'e hizmetlerini, siyaset odaklı mı, yoksa Mersin kalkınma odaklı mı çalıştıklarını hepimiz biliyoruz.

Bütün nimetlerine rağmen, Mersin'in durumu ortadadır. 81 il içinde, kamu yatırımları bakımından 72.nci, hane halkının sosyo-ekonomik kalkınmışlık düzeyi bakımından 44.ncü ve işsizlik bakımından da 80.ninci sıradadır. 

Verilen istatistik, durumu ortaya koymaktadır. ayrıca gençlerin ve kadınların temsili de içler acısıdır. Görüldüğü üzere ne bugünün ne de dünün milletvekilleri Mersin'in iktisadi kalkınmasına gereken önemi verememişlerdir. TBMM'de kendilerine verilen siyasi görevleri yaparken, ekonomiyi göz ardı etmeleri araştırılması gereken bir konudur.

İçinde kadının, gençliğin, işadamının olmadığı, TBMM'ye tayin edilmiş zatlar ile temsil durumu ancak bu kadar olur denilebilir. Bu kendimize ve ilimize yazık ettiğimiz anlamına gelir. Güzel ülkemizde demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve eşit rekabet koşullarının da iyi olmadığını biliyoruz. Yani siyasi görevlerini de gereğince ifa etmemişlerdir.

TBMM'yi doğuştan kendileri için bir hak görenler ile artık yürümüyor. Değişmeleri gerekir. Biz iş ve aş üretenler, yani çalışma hayatının içinde gelecek tasarlayan iş insanları hayatın gerçeği ile bağdaşmayan mevcut siyasi yapıyı anlamakta güçlük çekiyoruz. 

Ayıp oluyor. Bu sefer de ayıp olsun istemiyoruz. Mersin'in 11 milletvekilinden biri işadamıdır. İçlerinde kadın ve gençlikten eser yok. Fikir ve sinerjisini kaybetmiş, yıllardır meclisin tadına doyamamış olanlar, hala görev bekliyor. Her seferinde ortaya çıkmaları doğru değildir. Bilgi ve bilinç düzeyimiz onları aşmış bulunmaktadır. Anlamalarını bekliyoruz. 

Bizler kadını, genci ve iş insanıyla temsil edilmek istiyoruz. Yeni söylemler yeni fırsatlar bekliyoruz.  

Yasama, yürütüme  ve hukuk bürokrata devredilmeyecek kadar değerlidir. Bu anlayışla gelen vekiller, ekonomik, sosyal ve  kültürel kalkınma odaklılık yerine, sadece siyaset yaparak kalkınmanın önünü tıkamaktadır. 

Özet olarak, biz iş insanlarının halinden anlamayanların bize gömlek biçmelerini istemiyoruz. Cumhuriyetimizi yüz yıldır hak ettiği yere taşıyamayanların oturması ve yenilere yol açması, özellikle  kadın ve gençlere yol vermeleri onurlu bir davranış olacaktır.

Sağlıklı ve esenlikli güzel günler dileklerimle tüm siyasi partilerimize duyurulur.

Mehmet DENİZ
Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı
Editör: Barış Köksal