Mersin adliyesi yaklaşık 3 gündür yoğun günler geçirmeye devam ediyor. Ülkede yaşanan darbe girişimi sonrasında Mersin'de onlarca insan gözaltına alındı. Mersin adliyesi günlerdir hareketli durumda. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polisler Panzerlerle ve toma desteğiyle güvenliği oldukça sıkı tutuyor. 



OTOPARKA ARAÇ PARK EDİLMİYOR

Yaşanan darbe girişiminin ardından birçok kişinin gözaltına alınmasının ardından tutuklanmak üzere adliyeye sevk edilen darbeci ve darbe yandaşlarının soruşturma süreci çerçevesinde Adliye otoparkına dahi araç park edilmiyor. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alan emniyet güçleri yol kenarlarında bariyerler oluşturdu. 



DARBE GİRİŞİMİ MERSİN'DE BÜYÜK ETKİ UYANDIRDI

Mersin'de gözaltı sayısı 95'e yükseldi

Valilik tarafından yapılan açıklamada, 349 kamu görevlisinin görevden uzaklaştırıldığı, adliyeye sevk edilen 11 yargı mensubunun ise tutuklandığı bildirildi. 349 kamu görevlisinden 95'inin gözaltı süreci devam ediyor. 

14 EMNİYET MENSUBU GÖZALTINDA

257 emniyet mensubu görevden uzaklaştırılırken, 14 emniyet mensubunun da gözaltına alındığı kaydedildi.

6 VALİ YARDIMCISI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Adli yargı mensuplarından ise 75 hakim ve savcı görevlerinden uzaklaştırılırken, bunlardan 11’nin tutuklandığı ifade edildi. Ayrıca 6 vali yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığı'nda görev yapan 3 personelin de görevden uzaklaştırıldığı belirtildi.



TARSUS'TA 8 HAKİM VE SAVCI TUTUKLANDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 10 hakim ve savcıdan 8'i tutuklandı.

Darbe girişimi kapsamında adli ve idari soruşturmaların devam ettiği bildirildi.
Editör: Barış Köksal