www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Nevizade.. İstanbul'a gidipte uğramayanınız yoktur sanırım.. Daracık sokaklarda, tahta tabure ya da sandalyelerde oturulan, bir taraftan müziğin, bir taraftan alkolün ve en önemlisi İstanbul'un o müthiş dokusunun etkisiyle kendinden geçtiğiniz o güzel sokak..

İstanbul'a hiç gitmediniz ve Nevizade'de oturmadınız mı.? O zaman bu haberimiz tam size göre; çünkü Mersin'de genç bir işletmeci İstanbul'daki o keyfi ayağınıza kadar getirdi..

Ve Mersin bu keyife o kadar açmış ki daha açılalı 10 gün olmasına rağmen mekana rezervasyonsuz girmek mümkün değil..

Haftanın 5 günü canlı müzik, diğer günlerde ise farklı konseptlerde müzik ziyafeti sunuyor mekan.. Mesela bir gün taş plak gecesi, bir gün Türk Sanat Müziği gecesi konseptiyle müşterilerine hizmet veriyor..

Tahta masalar ve sandalyeler rengarenk.. İstanbul'un lalelerindeki renkleri, İstanbul Nevizade Sokağı'nın tahta sandalyelerini hatırlatıyor.. Fasıl eşliğinde yemek yiyor, bir taraftan müziğin büyüsüne, bir taraftan Mersin'in o doyumsuz denizinden esen rüzgara bırakıyorsunuz kendinizi.. Özenle seçilmiş menüden istediğiniz siparişi veriyor, özellikle güveçte getirilen 'yaprak ciğer' ile kendinizi bir anda İstanbul'un o daracık sokaklarında hayal edebiliyorsunuz..

Resmi açılışı henüz yapılmadı; yapmaya da gerek var mı bilinmez ama Mersinli bu mekanı çok sevdi.. İkinci gününde tamamen dolu olan mekan o gün bu gündür kapıdan müşteri çevirmek zorunda kalıyor..

Nevizade Restaurant'ın Genç İşletmecilerinden Ahmet Hızar'a soruyoruz Nevizade Mersin'i; ve anlatıyor:

Yaklaşık 10 gündür hizmet veriyoruz. Resmi açılışımızı henüz yapmadık.  İlerleyen günlerde resmi açılışımızı da yapacağız. İstanbul’daki Nevizade’den esinlenerek ortaya çıkan bir proje oldu. Nevizade ismi de, İstanbul’daki o canlılığı temsilen verildi. Nevizade isim hakkı için tüm başvurularımızı yaptık. Şuan Mersin markası diyebiliriz.

Nevizade Mersin'in konseptini tam tanımlamak gerekirse Akdeniz restaurantı diyebiliriz. Menümüzde, pizzalar, salatalar, makarnalar, sıcak ve soğuk meze çeşitlerimiz, et, balık, tavuk gibi yemekler mevcut. Kimileri de modern meyhane olarak tanımlıyor.

Nevizade Mersin'i Ender Çoşkun Bey ile ortak olarak işletişiyoruz. Şuan mevcutta 12 çalışanımız var. İlerleyen dönemlerde bu sayı artacak.

Keyifli ve serbest bir mekan yaratmaya çalıştık. Alaşılagelmiş klasik kahve rengi masalar kullanmak istemedik. Mekan sürekli yaşasın, canlı olsun istedik. O yüzden sandalyelerimizi renkli kullandık. Mekana hareket kazandırmak açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Tepkilerde bu yönde çok olumlu. İlk gün sadece tanıdıklarımızı ağırlayalım dedik. İki üç tane misafir ağırlarken ardı arkası kesilmedi. Böyle olunca bizde tamamen servise başladık. Pazar, pazartesi haricindeki günlerde fasıl ekibimiz çıkıyor. Mersin’de böyle bir açlık vardı; modern meyhane tarzında açtığımız mekan çok büyük ilgi gördü. Demek ki açığı iyi tespit edebilmişiz...

Adnan Menderes Bulvarı, Mersin Üniversitesi Yenişehir Kampüsü kavşağını geçtikten hemen sonra bulunan Nevizade Mersin'e mi gitmek istiyorsunuz; 05327774850 nolu numarayı aramadan gitmeyin.!









Editör: Barış Köksal