www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersin'de otomotiv sektöründe ayrı bir yere sahip olan Mermot Pegouet, yeni aracı SUV Pegouet 3008'in lansmanını gerçekleştirdi. Birçok iş adamı, STK başkanları ve STK üyelerinin katıldığı lansmana ilgi yoğundu. 

Yeni Peugeot 3008, C-SUV segmentine giriş yapıyor

SUV gövde tipindeki otomobillerin pazarı tüm diğer gövde tipleri ile kıyaslandığında son birkaç yıldır ciddi bir büyüme kaydetti. En büyük ve en çeşitli segment olan C segmentinde ise, ilk nesil Peugeot 3008 modelinin lanse edildiği 2009 yılından bu yana SUV pazarı yaklaşık 3 kat büyüdü. Bugün gelinen noktada tüm segmentler göz önüne alındığında her 10 otomobilden 1’i SUV ailesine mensup.

Sürücüye güven veren, heybetli, teknolojik ve duyuları harekete geçiren SUV sınıfının ana özellikleri ile modern otomobil kavramı yeni 3008 ile yeniden vücut buluyor. Günümüz tüketicisi kullandığı otomobilden tamamen farklı bir sürüş deneyimi bekliyor. Otomobil heyecan uyandırmalı, duyuları harekete geçirmeli, trafikte geçen her anı daha keyifli kılarken sürücüsüyle sezgisel ve duygusal bir bağ oluşturmalı. Kişiselleştirilebilir, tıpkı ev rahatlığında ve konforunda bir kabin sunmalı. Peugeot 3008, SUV segmentinin beklenen bütün karakteristik özelliklerini bünyesinde barındıran yapısıyla SUV deneyimini en iyi şekilde yaşatıyor. Peugeot, modern olduğu kadar şık hatlarıyla da dikkat çeken yeni Peugeot 3008 ile kendini her geçen gün büyüyen C-SUV segmentinde tekrar konumlandırmak ve sahip olduğu bilgi birikimi ve deneyimle bu pazarda zirveye oynamak istiyor. Standart olarak sunulan Peugeot i-Cockpit® başta olmak üzere zengin ekipman seviyesiyle yeni Peugeot 3008 aynı zamanda markanın sınıf atlama stratejisini de destekliyor.

Nefes kesen iç tasarım

Yeni Peugeot 3008 SUV’un kaliteli malzemelerle üretilen iç mekanı, tasarımı ve üst düzey kalite algısıyla tamamen yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gösterişli ve futuristik yapısıyla ön konsol hemen dikkat çekiyor. Bünyesinde barındırdığı ileri teknolojiyi görselliğiyle vurgulayan yeni nesil Peugeot i-Cockpit® otomobil dünyasındaki kokpit algısında tamamen yeni bir sayfa açıyor. Tamamen sürücü odaklı tasarlanan ve dikkat dağıtmadan keyifli bir sürüş gerçekleştirmesini sağlayan Peugeot i-Cockpit® kullanıcısını yüksek teknoloji ile baş başa bırakıyor.

İlham veren dış tasarım

Yeni Peugeot 3008 benzersiz bir kokpit tasarımıyla dikkat çekerken bünyesinde barındırdığı gelişmiş teknolojiyle de kullanıcısına çok şey vaat ediyor. İç mekandaki bu yapı dış tasarımda da aynen devam ediyor. Yeni Peugeot 3008 ilk görüşte güçlü ve çekici tasarımıyla dikkat çekiyor. Yeni Peugeot 3008 bir SUV’un bütün karakteristik tasarım öğelerini bünyesinde barındırıyor: yüksek ve dik tasarımlı burun, uzun motor kaputu, yüksek omuz çizgisi, tamponlar, geniş çamurluk ağızları ve marşpiyeler de dahil geniş ve koruyucu çizgiler, büyük tekerlekler, yerden yüksek yapı ve tavan barları. Dik ve yüksek tasarımlı ön bölüm güçlü ve agresif bir görünüm sergiliyor. Net çizgilerle şekillendirilmiş olan ön bölüm geniş ve krom süslemelerle ön plana çıkan ön ızgara tarafından domine ediliyor. Full LED farlarla oluşan sert ve keskin ifade ön bölümdeki hava girişleri ile bir bütünlük oluşturuyor..

Uzun ve düz motor kaputu ön bölüme hakim olan sportif dinamizmi tamamlıyor. Ön farların bitiminden itibaren başlayan ve ön cam direği boyunca devam eden krom çıta kalite algısını yükseltirken bu yapı HX1 konsept otomobiline gönderme yapıyor.

Modern olduğu kadar dinamik bir görünümü beraberinde getiren bir diğer tasarım öğesi ise yüksek omuz çizgisi. Yeni Peugeot 3008 SUV’a yandan bakıldığında metal/cam oranı hemen göze çarpıyor. Tasarımcılar yan gövdedeki metal oranını arttırırken son derece zarif ve akıcı çizgiler kullanarak daha ince bir profil elde etti. Motor kaputunun üzerinde başlayan ve ön bölümdeki dinamizmi devam ettiren hat, sportif dinamizmi yan gövdeye taşıyarak yeni Peugeot 3008 SUV’a özgün bir kimlik kazandırıyor. Kullanılan tasarım dili ve detaylar sayesinde yeni Peugeot 3008 SUV rakiplerine göre çok daha büyük ve heybetli bir görünüm ortaya koyuyor. Söz konusu tasarım detaylarından biri ise parlak siyah tavan ve tavan boyunca uzanarak arka spoylerde son bulan paslanmaz çelik bar. “Black Diamond” adındaki siyah tavan yeni Peugeot 3008 SUV için uygulanan temel stil unsurlarından biri olarak öne çıkarken özgün, modern ve dinamik görünümü destekliyor. Ön bölümde başlayan ve profil boyunca devam eden sade ve modern tasarım yaklaşımı arka kısımda da kendini gösteriyor. Eğimli arka camın altında bulunan parlak siyah panel LED stop guruplarını sarıyor. Aslan pençesi şeklindeki stop lambalarının da etkisiyle ortaya çıkan görsel imza, ister gündüz olsun, isterse de gece Peugeot’nun her daim fark edilmesini ve tanınmasını sağlıyor. Yeni Peugeot 3008 SUV’u ilk kez görenler hangi açıdan bakarlarsa baksınlar yüksek kalite algısıyla karşı karşıya kalıyorlar. Krom dokunuşlar, siyah tavan ve akıcı çizgiler gibi detaylar zekice düşünülmüş, kalite algısı yüksek ve çekici bir görünümü beraberinde getiriyor. Söz konusu ‘görünüm’ yeni Peugeot 3008 SUV’u pazarın en çekici ve en şık SUV modeli yapıyor.

Sürücüyü destekleyen elektronik yardımcılar

Kompakt boyutlarıyla direksiyon sistemi sürüşü daha eğlenceli kılarken bir dizi sürüş destek sisteminin de katkısıyla yeni Peugeot 3008 SUV güvenlikten taviz vermeden konforla sportif dinamizmi aynı potada eritiyor. ADAS (Advanced Driver Assistance System - Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi) sisteminin en güncel versiyonu bünyesinde barındırdığı güvenlik ekipmanlarıyla yoldaki tüm tehlikeleri en aza indiriyor:

- Adaptif Cruise Control ve Otomatik Fren Sistemi

- Aktif şerit takip sistemi

- Aktif hız levhası tanıma

- Aktif kör nokta uyarı sistemi

- Güvenli Takip Mesafesi Uyarısı

- Aktif Güvenlik Freni

- Sürücü yorgunluk tespit sistemi (Dikkatsizlik algılama)

- Ses tanıma özellikli 3D Navigasyon

Sürücü ayrıca şehir içi sürüşlerinde park ve manevraları kolaylaştıran Visio Park (360° derece görüş) ve Park Assist en güncel versiyonuyla destekleniyor.
Editör: Barış Köksal