Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Genel Ticaret Sistemi’ne (GTS) göre mart ayında ihracatın yüzde 0,5 artışla 16 milyar 334 milyon dolar olduğunu belirterek, bu rakamın mart ayı ihracat rakamı olduğunu söyledi.

İhracattaki artışların iş dünyasını sevindirdiğini belirten ÇUGİDER Onursal Başkanı Mazlum Balkan, ‘Hükümetimizin izlediği yol haritası olumlu sonuçlar veriyor. İhracat rakamlarının üst seviyelerde olması dış pazardaki yerimizi korumada büyük önem taşıyor. Yapılan teşvik ve destekler ile birlikte iş dünyası derin bir nefes alıyor. Mersin gibi çok fonksiyonlu bir kentin bu rekor kıran artışlarda büyük payı olduğunu düşünüyorum. Liman ve lojistik üstünlüğümüz ülkemizin dışarıya açılmasında büyük bir etkendir. Bu açıdan Türkiye’nin Mersin’e her zaman ihtiyacı var. Bizler de iş dünyası olarak Mersin’in bu potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor’ dedi.

'Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz'

Yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini belirten Balkan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında yatırımların büyük önem taşıdığının altını çizdi. Balkan, ‘ Hükümetimizin iş dünyası ile uyum içerisinde hareket etmesi 2023 hedeflerine ulaşmamızda büyük bir etken olacaktır. Bizler de iş dünyası olarak üzerimize düşen gayreti göstererek, yatırımlarımıza ara vermeden devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal