Mersin’de bir spor organizasyonu yapılıyor.. Kente hareketlilik geliyor; şehir dışından takımlar yüzlerce sporcusuyla kentte konaklıyor, yiyor, içiyor, belki de hayatlarında ilk kez Mersin’i görüyorlar..
 
Organizasyonun yapılması açısından illa ki bir yerler trafiğe kapatılacak.. Sonuçta Türkiye Kulüpler Arası bisiklet yarışları yapılıyor.. Hem bayan, hem erkek takımlar var.. En uygun yer olarak da Adnan Menderes Bulvarı görülüyor..
 
Müsabakalar başlayacak; sabah emniyet görevlileri kendilerine verilen talimat doğrultusunda yolları kapatıyor, geçişleri yasaklıyor..
 
Bunları yapabilmek için uzun uğraşlar, günler belki de haftalar, aylar gerekiyor.. Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun müsabaka takvimine girmesi için bu organizasyonun aylar öncesinden yeri, saati, kaç gün süreceği, hangi yolların kapalı olacağı biliniyor olması gerekiyor..
 
Ama bizim Marina esnafı, sahilde işletmesi bulunan diğer esnaflar olayı trafik kapandıktan sonra öğreniyor.. Hadi münferit işletmelerin böyle bir organizasyonu öğrenmesi ihtimal dahilinde değil; peki trilyonluk işletmelerin olduğu Mersin Marina yönetimi ne yapıyor.!
 
Ciddi fiyatlar ile yer kiraladığı esnafın hakkını koruması gereken Marina yönetimi uyuyor.!
 
Yolun kapanacağı aylar öncesinden belirlenmiş, müsabakalar federasyonun organizasyon takvimine girmiş, Mersin’de organizasyonun nasıl yapılacağı ile ilgili toplantılar günler öncesinden yapılmış, en az 5-6 kurumun yolun kapanmasının altında imzası var, sen çık yol kapandıktan, organizasyon başladıktan sonra işletmelerden şikayet dilekçesi alıp Mersin Valiliği’ne başvur.!
 
Ne oldu; yollar bugün de kapalı.!
 
Ne olacak; yollar yarın da kapalı.!
 
Marina esnafının en çok ciro çekeceği pazar sabahı Menderes Bulvarı’nda pedallar dönecek.!

Belki susayan bisikletçiler girer Marina’daki Migros’tan iki su alırlar.!
 
Marina yönetimi ilk kriz tecrübesinde sınıfta kalmıştır.! Lobi faaliyetlerinin sıfır olduğu, trilyonluk işletmelere hamilik yapamayacağı ortaya çıkmıştır..Yapılacak lobi çalışması ile müsabakaları 2. çevre yolu, 3. çevre yolu ya da başka bir bulvara kaydırması gereken Marina yönetimi işletmelerini ‘Bisiklet Federasyonu’na teslim etmiştir.!
 
Sadece Marina’daki metrekaresi diğerlerine göre çok küçük olan bir tekstil işletmesi zararının günlük 20 bin TL olduğunu söylüyor.! Gerisini siz düşünün.!
 
Buradan Marina yönetimine sesleniyorum; siz benim yangın haberi yapmaya gelen muhabirime artistlik yapacağınıza gidin binlerce lira kira aldığınız işletmelerin hakkını koruyun.!
Editör: Barış Köksal