Zigomatik İmplant , sinüs lifting gibi bir çok özel kemik operasyonu gibi  tedavi yöntemiyle  yeterli kemik dokusu olmayan hastalara implant tedavisi uygulanabilmektedir.

Kemik dokusu kayıplarının oluşumu uzun süre dişsiz kalan bölgelerde oluşan kemik erimelerinden kaynaklanır ve bu bölgeye implant yapılmasına imkân tanımaz. Bu gibi durumlarda başta kemik tozu uygulamaları olmak üzere, kemik dokusunu artırıcı birtakım cerrahi işlemler uygulanır.

Örneğin, üst çenenin arka bölgesinde yaşanan uzun süreli diş eksikliklerinde sinüs boşlukları aşağıya doğru sarkmaya başlar ve implant yapmak için yeterli kemik dokusu kalmaz. Bu tür vakalarda “sinüs lifting” diye adlandırılan operasyonla sinüs boşluğu yukarı doğru kaldırılarak, içerisine kemik tozu doldurulduktan sonra implant bölgeye yerleştirilir.

Aynı şekilde alt çenenin arka bölgesindeki uzun süreli diş eksikliklerinde de kemik dokusu eriyip aşağı doğru çekilerek implant uygulaması imkânsız hale gelir ve bu gibi vakalarda da kişinin çene kemiğinden alınan kemik dokusuyla o bölgeye kemik nakli yapılır. Böylelikle implant uygulaması için uygun bir alan oluşturulur.

Kemik erimelerinin yoğun bir şekilde görüldüğü durumlarda kişinin çenesinden yeterli miktarda kemik alınamıyorsa, vücudun herhangi bir yerinden kemik alınarak güçlendirme ameliyatları yapılabilir ve implant tedavisi başarıyla uygulanabilir.

Üst çene bölgesinde ileri derece kemik kaybı yaşayan hastalarımıza zigomatik implant uygulaması önerilmektedir.

Zigomatik İmplant Nedir?

Zigomatik implant üst çene bölgesinde ileri seviye kemik kaybına uğraşmış hastalarda kullanılan, klasik implant tedavisinden farklı bir cerrahi implant uygulamasıdır.
Normal implantlar ortalama 8-10-12 mm uzunluğunda olabilirken, zigomatik implantların uzunluğu 30 ila 50 mm arasında olabilen çok özel bir yüzey sistemine sahip bir implant sistemidir.
Kemik erimesinin en yoğun yaşandığı yerlerde uygulanmaktadır. Genelde zigomatik kemik denilen elmacık kemiğinin oradaki diş kayıplarının olduğu bölgelere uygulanmaktadır. Zigomatik implantlar sayesinde hastalar takıp çıkartılan protezlerden tamamen kurtlup sabit ana dişlere sahip olabilmketedirler.
Sağlıklı gülüşler dileriz.. 


 

Editör: Barış Köksal