15 Temmuz gecesi ülkenin demokrasisine el uzatanlara karşı göstermiş oldukları mücadeleden dolayı Türk milletine teşekkür eden İpek, sözlerinde şunlara yer verdi;

15 Temmuz'da dost-düşman tüm dünya, Türk milletinin vatanına, bayrağına ve demokrasisine nasıl sahip çıktığını, bu kutsal değerler için canını nasıl hiçe saydığını görmüştür. 15 Temmuz, demokrasimizin ve ekonomimizin ne kadar sağlam olduğunu, ülkemizde ve dünyada meydana gelen olumsuzluklardan çok fazla etkilenmediğini bir daha göstermiştir. Türk milleti olarak 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdik. 15 Temmuz gecesi vatanına, bayrağına, demokrasisine darbe yapmak isteyen hainlere adeta darbe yapan, darbe heveslerini kursaklarında bırakan milletimize sonsuz teşekkür ediyoruz.

15 Temmuz gecesi verilen demokrasi mücadelesi tarihi bir dönüm noktasıdır. Türkiye olarak, bir daha asla yaşanmasını istemediğimiz bu menfur olaydan, birlik ve beraberliğini sağlamış, teröre, darbecilere, hainlere karşı tek vücut olmuş bir şekilde çıktık. Türkiye olarak büyük bir sinerji yakaladık. Biz birlik olduğumuz sürece Türkiye'nin önünde hiçbir gücün durabileceğine ihtimal vermiyorum. Tek temennimiz Türk milletinin bu birlik ve beraberlik şuurundan bir an olsun vazgeçmemesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, vatanı ve milletinin bekası uğruna canına hiçe sayan bütün aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum.
Editör: Barış Köksal