Hangi STK başkanı Macit Özcan seçilemedi diye kurban kestirdi.?
Aylardan ocak..

Mersin'in en güçlü sivil toplum örgütlerinden birinin başkanı ile birlikteyiz.. Yerel seçimler ile ilgili sohbet ediyoruz.. 

'Kim kazanır.?' diye soruyor; 

'MHP ve CHP kafa kafaya girer seçimlere.. 1-2 puan fark ile ikisinden birisi alır' dediğimde; 'AK Parti'nin şansı yok yani.?' diye soruyor tekrar; 'Yok abi 3. olur' diyorum..

'Macit Özcan mazbatayı devrettiği gün kurban kestireceğim' diyor; sanki tüm Mersin'in o apaçık ortada olan 'Macit Özcan tepkisi'ne tercüman olurcasına.!

Yerel seçim yaklaştıkça yağan yağmurlar, sel baskınları, o utanç köprüsündeki kazalar, bozuk yollar, Mersin - Tarsus Organize Sanayi Bölgesi kapısında 12 kişinin hayatını kaybettiği hemzemin geçitteki kaza, üst geçit yoksunluğu, alt geçit fukaralığı....

İstihdam yoksunluğu, yatırım eksikliği, turizm fakirliği...

En önemlisi de el sıkışırken başka tarafa bakan bir belediye başkanı; tabi sıkacak eli görebilirseniz.!

Mersin'in en önemli STK'larından birinin başkanı olarak bile görüşememekten yakınan bir dernek başkanı, açılışa katılmayan, belli bir cenahın cenazeleri dışında cenazeye katılmayan, 'geliyorum' dediği düğünlere bile katılmayan, fuar açılışından uzak duran, iş dünyasının sorunlarından bihaber, vatandaşın yüzünü bile görmeyen, seçim döneminde bile esnafa inmeyen bir belediye başkanı.!

Öyle ya da böyle; 15 yıl Mersin'e başkanlık yapmış bir belediye başkanı..

Sanki burun farkı ile seçimlerde önde gözüken bir Büyükşehir Başkanı..

Ama davulun sesi uzaktan geldiği kadar hoş değilmiş; tüm Mersin 30 Mart'ta anladı.. Daha önceleri de çok zorlamıştı MHP Mersin'de CHP'yi; fakat bu sefer zorlama ne kelime, tokat ata ata aldı belediyeleri.! Az uz değil toplam 9 belediye..

Hal böyle olunca bizim STK başkanının da keyfi yerinde.! Kendisi MHP'li mi değil.! Aslında Kürt asıllı bir ailenin evladı; fakat yıllardır Mersin'de yaşayınca özü Mersinli olmuş.. Mersin kimliğini kabullenmiş, 'Mersinliyim' diyebiliyor göğsünü gere gere.. Çocuklarında Mersinlilik bilinci var..

Aslında Mersin'in özünü yansıtıyor bir ayna gibi.. Doğudan alınmış göçü, Mersin'in hoşgörüsünü yansıtıyor.. Kuşaklar arasındaki Mersinlilik bilincinin nasıl oluştuğunu yansıtıyor aslında bu STK başkanı..

Adını vermiyorum; kurbanı kestirdi mi bilmiyorum.. Ama sözü var; 'Kurbanı kesince kavurma yapıp fakir fukaraya dağıtacağım' dedi.. Eeee; biz de fakir olduğumuza göre bir tas kavurma da bize düşer diyerek ayrılmıştık en son.. Bekliyoruz bakalım bizim kavurma ne zaman gelecek; kavurmayı sevdiğimizden değil de kurban kesildi mi kesilmedi mi öğrenmenin tek yolu bu.!

Sözün özüne gelecek olursak; aylar öncesinde 'Macit Özcan gitsin kurban keseceğim' diyeni biz duydukta CHP Genel Merkezi, Mersin'e yön veren bu STK başkanını nasıl duymadı merak ediyorum.!

O kadar da 'anket yaptırdık, kamuoyu yoklaması yaptırdık; adayları öyle belirledik' diyorlardı.!

Anketi yanlışlıkla İzmir'de yaptırdılar sanırım.!

Editör: Barış Köksal