Narenciye ihracatına yönelik devlet yardımları kapsamında Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'nun (DFİF)  bu yıl verilmeyecek söylentileri üzerine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile temas kurarak konuyu dile getiren AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Ekonomi Bakanlığı'ndan gelen olumlu yazı ile narenciye sektörüne müjdeyi verdi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'ye DFİF desteğinin bu yılda verilmesini talep eden Özkan, Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulunun 'Turunçgil Ürünlerinde İhracat İadesi Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar'ın 01 Ekim 2017 - 31 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turunçgil ürünleri ihracatında mahsup sistemi çerçevesinde ton başına 50 TL ihracat desteği sağlandığı kararını Ekonomi Bakanlığı resmî yazı ile gönderdi.

Narenciye sektörünün Türkiye ve Mersin adına büyük önem taşıdığını belirten AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, 'Turunçgil üreticilerimiz ve ihracatçılarımız ülkemiz ve Mersinimiz adına büyük önem taşıyor. Hükümet olarak üreticilerimizin her zaman arkasında duruyoruz ve durmaya devam edeceğiz. Ekonomi Bakanımız Sn. Nihat Zeybekçi'ye konuya ilişkin hassasiyetinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor, Tüm narenciye sektörüne kararın hayırlı olmasını temenni ediyorum' dedi.

Editör: Barış Köksal