www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Twitter fenomeni haline gelen Fuat Avni, 8 Mart gecesi yaptığı paylaşım ile 9 Mart'ta Mersin'de önemli bir operasyon gerçekleşeceğini, GDO'lu pirinç operasyonunu gerçekleştiren emniyet teşkilatı mensuplarının tutuklanacağını yazmıştı..

Fuat Avni'nin iddiaları arasında Mahmut Arslan'ın yapılacak olan operasyonun 'sponsoru' olduğu, hatta tüm savcı ve hakimlerin ayarlandığı vardı..

9 Mart günü Mersin'de herkes operasyon yapılmasını beklerken böyle bir operasyon gerçekleşmedi.. Fuat Avni'nin Twitter paylaşımlarının haber yapılması üzerine bugün www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, Arbella Yönetim Kurulu Başkanı, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile kısa bir teleröportaj gerçekleştirdi..

İşte o ropörtaj:

Burak Karataş: MAHMUT BEY; FUAT AVNİ'NİN TWİTTER PAYLAŞIMLARINI GÖRDÜNÜZ MÜ.?

Mahmut Arslan: Evet; paylaşımlar sonrasında bir çok dostumuz bizleri arayarak bilgilendirdi..

GDO'LU PİRİNÇ OPERASYONUNDAN DOLAYI SİZİN EMNİYET MENSUBU KİŞİLERE KİN GÜTTÜĞÜNÜZ SÖYLENİYOR.. BU DOĞRU MU.?

Benim bırakın GDO'lu pirinci, pirinç ithalatım yok o dönemde.. Ne bizim firmamız, ne şahsım pirinç ithal etmemişken GDO'lu pirinç operasyonu ile bağdaştırılmam tamamen insan haklarına aykırı bir durum.. Ayrıca dünyada araştırıldığı zaman GDO'lu pirinç üretimi bile yok.. Bu ürüne taşınma sırasında belli miktarlarda GDO bulaşmış.. Analiz sonuçlarında Avrupa kriterlerinin çok altında bir GDO tespit ediliyor; fakat Türkiye yasalarına göre binde bir bile GDO'lu pirinç ithal edemiyorsunuz.. Bu operasyonda bundan dolayı yapılmıştı.. Bizim ne GDO'lu pirinç ithalatı ile ne de buna bağlı operasyonlar ile ufaktan yakından bir bağımız yok.. 

Daha önce bu tarz iddiaları Mehmet Baransu kaleme alıyordu.. Biz Mehmet Baransu ile ilgili bir çok dava açtık ve kazandık.. Zaten kendisi şu anda tutuklu.. Bizim açtığımız davalar, daha sonra bavul davası ve devam eden davalarımız.. Hepsinde suçlu görüldü.. Fuat Avni olayı da bunun bir devamı.. Aslında birbirine 'paralel' yazılar bunlar.!

SİZ BU ADI GEÇEN POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDUNUZ MU.? BU POLİSLER İLE İLGİLİ YARGIYA HERHANGİ BİR BAŞVURUNUZ VAR MI.?

Evet var; ama GDO ile ilgisi alakası yok.. 

Burak kardeşim; ben akşam senin evini izlesem bu senin hoşuna gider mi.? Eşinle, çocukların ile ailen ile yaptığın telefon konuşmalarını dinlesem hoşuna gider mi.?

Bize hiç alışık olmadığımız ve hak etmediğimiz bir olay yaşatılmış.. Yıllarca ailemiz ile, iş arkadaşlarımız ile, dostlarımız ile yaptığımız tüm görüşmeler dinlenmiş..

Kısacası 'özelimize girilmiş'..

Bununla da yetinmemişler; bir de gittiğimiz yerleri görüntülemişler.. Fotoğraflarımızı çekmişler.. Kimlerle oturup kimlerle kalktığımızı takip etmişler.. Önemli bir insanla olan fotoğrafım; 'paralel yapı operasyonu' sonrasında yapılan araştırmalarda Emniyet Müdürlüğü'nün bilgisayarından çıktı.. Bu kişiyle neden görüştüğümüzü, ne konuştuğumuzu takip etmişler..

İşin acı tarafı ise çekilen fotoğraf Mersin Marina'da.! Abicim şimdi ben yanlış bir işe karışsam, biriyle gizli bir iş yapsam o kişiyle Mersin Marina'da buluşur muyum.? O kişi de dava açtı.! 'Beni neden yasa dışı dinliyorsunuz, takip ediyorsunuz.?' diye.! 

Bizim polislere açtığımız dava 'Yasa dışı dinleme' davası.!

MERSİN SON İKİ GÜNDÜR FUAT AVNİ'NİN SİZİ SUÇLAYICI YAZILARINI KONUŞUYOR.. SON OLARAK MERSİNLİLER'E SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI.?

Biz aileden ticaret ile uğraşan bir yapının evlatlarıyız.. Biz bulunduğumuz noktaya bir günde gelmedik.. 50-60 yıldır bakliyat camiasında iş yapıyoruz.. Bizim şirketimizin üzerine oynanan oyunlar, sadece bazı kişilerin istediklerini vermediğimizden dolayıdır.. Bunlar da zaten son bir yıl içerisinde yapılan operasyonlar ile tek tek ortaya çıkıyor.. Açtığımız tüm davaları kazanıyoruz..

Mersinliler'e sadece tek bir şey söylemek istiyorum; kendilerini benim yerime koyup bir düşünsünler.. Torunlarım ile, çocuklarım ile, eşim ile görüşmelerim dinlenmiş; onlarla birlikte iken takip edilmişim.. Ve bunların hepsi yasa dışı.. Şirketimize yapılan operasyonlardan dolayı ortaya çıkan maddi kayıplarımızı söylemiyorum bile.. Çünkü para çalışılıp kazanılır; fakat yaşadığımız manevi baskı.! 

Bunların hesabını sormayalım mı.? Yasa dışı dinledikleri, izledikleri; üzerimizde yarattıkları ve belki de sonsuza kadar unutamayacağımız manevi baskı ne olacak.?

Şunu herkes bilmeli ki; biz bu dünyada hesap soramasakta bir de bu işin ahireti var.!

Editör: Barış Köksal