Mersin Erdemli Akdeniz Anadolu Lisesi adına proje kurucusu olan Müzik Öğretmeni Burçin Erol, Romanya ve Ürdün’den birer uluslararası ortak olmak üzere, İzmir, Kırşehir, Osmaniye, Diyarbakır, Ankara, Sivas, Bursa illerinden toplam 11 okulla beraber yürüttükleri Benim Şehrim Benim Kimliğim-MY CITY MY IDENTITY projesindeki hedeflerini;

‘’Öğrencilerimize bir insan topluluğu olan şehirlerimizin geçmişten günümüze duyuş, düşünüş ve değerler birliğini oluşturan dil, din, bilim, sanat, ahlak, siyaset vb. fenomenlerini tanıyabilme, anlamlandırma, bunlar üzerine düşünme becerileri kazandırabilmeyi; Öğrencilerde farkındalık oluşturarak kültürüne, gelenek ve göreneklerine hakim, yaşadığı çevreyi tanıyan, değerlerini idrak edip sahip çıkan, farklı kültürleri tanıyıp farklılıklara saygı duyan, dijital okur yazarlık bilincine sahip, Bilgisayar teknolojilerini verimli kullanan ve bu beceri ve davranışların bu yüzyılda, birer dünya vatandaşı olarak gereklilik olduğunun kavrayan bireyler olmalarını amaçlıyoruz.
 Kültürel yönden farkındalık oluşturan, gençlerin yetişmesinde öz benliğini ve kimliğini kazanmasında etkili olan şehir kültürlerini farklı bir bakış açısıyla ve e-Twinning aracılığıyla anlatarak kaliteyi artırmayı düşünüyoruz. Farklı ülke ve şehirlerden, farklı tipte okullardan, farklı branşlardaki öğretmenlerimiz ve öğrencileriyle e-Twinning aracılığıyla  bir araya gelerek projemizi hayata geçirebildiğimiz ve okulumuz adına da Mersin’i her yönüyle tanıtma şansını yakaladığımız için çok heyecanlıyız.’’ şeklinde ifade etti.

eTwinning NEDİR?

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 

eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

2005 yılında Avrupa Komisyonunun eöğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor program olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

Geçmişe bakıldığında, yerleşik hayatın en önemli özellikleri arasında yer alan, dayanışma ve birlikte yaşama gerekliliği tarihteki ilk şehirlerin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Yaşadığımız şehirlerin sahip olduğu lokal değerler geçmişten günümüze dek bazen taşınabilmiş, bazen de zamana yenik düşmüş yok olmuştur.

Editör: Barış Köksal