Türkiye'nin önemli oyuncularından oluşturdukları kadro ile yapımcı Ulaş Çobancı'nın önderliğinde Mersin'de çekilen Bahar'da aşk filminde Mersinli İşadamı Bpet Genel Koordinatörü İdris Balkan'da rol aldı. 

Mersin'de akaryakıt sektörünün öncü markalarından Bpet'in Genel Koordinatörü İdris Balkan'ın da rol aldığı filmin bir sahnesi de Bpet istasyonunda çekildi. Filmin çekim sürecinde birçok zorlukla karşılaştıklarını belirten filmin yapımcısı Ulaş Çobancı, Mersin'in bu tarz projelere çok uygun bir kent olduğunu fakat Mersin yerel yönetimlerinin film projelerine daha çok destek vermesi gerektiğini belirterek, "Büyük hayaller kurarak, bir Mersinli olarak usta oyuncuların yer aldığı büyük bir proje olan Baharda Aşk filmini Mersin'de çekme kararı aldık. Filmin Mersin'de çekilecek olması beni ayrı bir heyecana sürükledi. Mersin, gerek doğal güzellikleri gerekse tarihi ile film çekmeye çok uygun bir kent. Fakat Mersin'in yerel yönetimleri ve kent önderleri bu tarz projelere keşke destek verseydi. Mersin'de bize destek çıkan tek bir kişi vardı, O da İdris Balkan'dı. Sağolsun bize her türlü imkanı sağladı. Bizler isterdik ki Mersin'in büyük ölçüde tanıtımını yapacak bu ekibe sahip çıkılsın. Çekimlerimizi tamamladık. Çok güzel bir proje ortaya çıktı" dedi.

Başrollerini Aslı Bekiroğlu ve ALper Saldıran'ın paylaştığı yapımcılığını Klan Film ve Fanatik Film'in ortaklaşa üstlendiği Baharda Aşk isimli sinema filmi Kasım ayında izleyicisiyle buluşacak. Yönetmenlik koltuğunda son dönemin popüler yönetmenlerinden Emir Khalilzadeh'in olduğu filmin çekimleri 40 derece Mersin sıcağında zor şartlar altında tamamlandı. Kasımda vizyona girmesi beklenen filmde Saldıran ve Bekiroğlu'nun yanı sıra Hazım Krmükçü, Özlem Savaş, Kahraman Sivri ve İrfan Kangı gibi isimler de yer alıyor. 

Projede oyuncu olarak yer alan İdris Balkan ise, bu tarz projelere kentin önem vermesi gerektiğine dikkat çekerek, "Mersin'in en büyük eksiklerinden birisi tanıtım eksikliğidir. Bunu hemen hemen her fırsatta dile getiriyoruz ama harekete geçme konsunda, destek verme konusunda herkes geri adım atıyor. Filmin yapımcısı Ulaş bey ciddi projelere imza atmış bir isim. Keza filmde rol alan oyuncular Türkiye'de her biri ayrı ayrı tanınmışlıkları olan özel insanlardır. Aslında bu filmin Mersin'de çekilmesi Mersin için büyük bir şanstı. Bu tarz projelere yerel yönetimlerin ve kentin ileri gelen isimlerinin daha çok destek vermesi gerekiyor" dedi.

Editör: Barış Köksal