KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU GEREĞİNCE 31 MART 2021 TARİHİNE KADAR VERBİS KAYDI YAPMAYAN İŞLETMELER 1 MİLYON TL’YE KADAR PARA CEZASI ALABİLECEK.

“6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ( KVKK) gereğince artık kişisel verilerin alınması ve işlenmesi belirli bir yasal prosedüre uygun olarak yerine getirilmek zorunda” diyen Av. Murat Altındere, “Kanunun işletmelere getirdiği en önemli yükümlülüklerden biri de VERBİS kaydının yapılması. Kısa adı VERBİS olan “Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptırmak belli büyüklükteki işletmeler ve özelliklede ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan tüm gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile Kamu kurum ve kuruluşu için zorunlu. Bu veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için son tarih ise 31.03.2021

Özellikle Belediyeler, Kamu Kurum ve Kuruluşları ile Hastaneler, Eczaneler, Doktorlar, Diş Hekimleri ve Diyetisyenler gibi özel nitelikte kişisel veri işleyen tüm kurum ve işletmelerin VERBİS’e son kayıt tarihine az bir süre kaldı.

VERBİS’e belirlenen süreye kadar kayıt yaptırmayan işletmeler 1 Milyon TL’ye kadar para cezası ile karşı karşıya kalacaklardır. İşletmelerin böylesi bir sorun ve yüksek bir ceza ile karşılaşmamak için bu konuda uzman danışmanlar aracılığıyla VERBİS kaydı yapmaları gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal