AKY Technology’ de gerçekleştirilen organizasyona, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, Dünya Bakliyat Konfederasyon Başkanı Hüseyin Arslan, ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Serdar Yıldızgörer, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, MGC Başkanı Turgay Demirtaş, CHP Yenişehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Özyiğit, Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Muhammet Gültak, Mersin GİAD Yönetim Kurulu Üyesi Soner Serttaş, çok sayıda sanayici, işadamı ve siyasetçi katıldı.

Ürettikleri bakliyat makineleri ile birçok ülkeye ihracat yaparak sektörün teknoloji ile birleşmesini sağlayan AKY Teknoloji, ‘Dünya Bakliyat Günü’ kapsamında dünya yıldızları Dharia ve Brianna’nın şarkıları eşliğinde davetlilere keyifli anlar yaşattı.

‘BAKLİYAT DEVLERİNİN MERSİN’DE OLMASI KENTİMİZ İÇİN BÜYÜK ŞANS’

Organizasyonun açılış konuşmasını yapan AKY Technology İcra Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, ‘Mersin’den birçok ülkeye bakliyat makineleri ihracatı yaptığımız için oldukça mutlu ve gururluyuz. Ayrıca Dünya Bakliyat Konfederasyon Başkanı Hüseyin Arslan’ın kentimizden ve içimizden biri olması da bizler için büyük bir şanstır. Mersin’de bakliyat devleri ile çalışmak ve ürettiğimiz makinelerin dünyanın dört bir tarafına ihraç edilmesi gurur verici bir durumdur. Bu kapsamda bakliyatın Mersin’den dünyaya açılmasına ön ayak olan başta Sn. Hüseyin Arslan’a ve bakliyat sektöründe yer alan tüm firmalarımıza gücümüze güç kattıkları için şahsım ve AKY Technology adına teşekkür ediyorum’ dedi.

‘TÜRKİYE’DE BAKLİYAT İHRACATININ YÜZDE 81’İNİ MERSİN KARŞILIYOR’

Bakliyatın Anadolu topraklarının dünyaya hediyesi olduğunu belirten Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan, bakliyat üretiminin artırılması gerektiğine dikkat çekerek, ‘ Bakliyat, Anadolu topraklarının dünyaya bıraktığı en büyük miraslardan birisidir. Bizler de bu mirasa sonuna kadar sahip çıkmakla görevliyiz. Türkiye’de bakliyat ihracatının yüzde 81’ini Mersin karşılıyor. Bu Mersin için üzerinde durulması gereken en önemli konulardan birisidir. AKY Technology’nin ürettiği teknoloji ile birlikte bakliyat sektöründe olumlu yönde büyük değişimler oldu. Bugün burada olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek, bakliyat üretimine katkı sağlayan, bakliyatın tüm dünyaya yayılmasında emek veren herkese teşekkür ederim’ ifadelerini kullandı.

‘MERSİN DÜNYA BAKLİYATININ KALBİDİR’

Mersin’in dünya bakliyat üretiminde ve ihracatında önemli bir yere sahip olduğunu belirten ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan, ‘ Dünya’da bakliyata yön veren ve sektörün önemli isimleri ile birlikte olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Hem Arbel, hem de AKY Technology markaları olarak bakliyat sektöründe ciddi atılımlara imza attık. Mersin dünyada bakliyat sektörünün kalbi konumundadır. Ürettikleri makineler ile üretimin hızlanmasına destek olan ve teknoloji alanında çığır açan AKY Technology’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Arslan’a ve ASKON Mersin Şube Başkanı Hasan Arslan’a teşekkür plaketi verildi. Program dünyaca ünlü sanatçılar Dharia ve Brianna’nın şarkıları eşliğinde sürdü.

Editör: Barış Köksal