CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Büyükşehir belediye eski Başkanı CHP'li Macit Özcan dönemine dönük yapılan operasyon ile ilgili gazetemiz İmtiyaz Sahibi Burak Karataş'ın sorularını yanıtladı..

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 'İnsanlar belli bir görev süreci yaşadılar. Bu süreç içerisinde bir eksiklikleri varsa adil yargı önünde hesap vermeliler. Biz de süreci yakından takip edeceğiz' dedi.

MELİH GÖKÇEK GÖNDERMESİ

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, dün AK Partili Bülent Arınç ve Melih Gökçek arasında yaşanan olayların ardından böylesine büyük bir operasyonun yapılmasının da manidar olduğunu belirterek, 'Böylesine bir operasyonun Melih Gökçek'e ağır ithamlarda bulunulmasının hemen ertesi günü gerçekleşmesini manidar buluyoruz. Mersin'deki operasyon Türkiye gündemine oturdu. Melih Gökçek olayının önüne geçti. Gerçekleşen bu operasyonun gündem saptırmamak ile ilgili olmasını temenni ediyorum' dedi.


MACİT ÖZCAN'IN MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Burak Karataş'ın sorusu üzerine, 'Macit Özcan'ın kontenjan adayı olmasını il başkanı olarak uygun bulmuyorum. Her insan aday adayı olabilir ama aday gösterilmez. Ben İl Başkanı olarak öncelikle, 'Belediye olmadı bir de meclisi deneyeyim' tavrını hoş bulmuyorum. Bu operasyon sonrasında ise 'yargı kararını' beklememiz gerekmekte diye düşünüyorum. Bizim il yönetimi olarak sorumluluğumuz 'aday gösterilmesi halinde' başlar' dedi.
Editör: Barış Köksal