Toplantının açılış konuşmasını yapan ve aynı zamanda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi olan Toros Rotary Kulüp Başkanı Tufan Ballı, 'Yabacı ülkelerden gelen 12 öğrencimizi evlerinde ağırlayan ailelere ve gençlerimize teşekkür ediyorum. 12 Farklı ülkeden ülkemize ve Mersinimiz'e gelen bu öğrenciler, hem Türkiye'yi, hem Mersin'i tanıdılar. Biliyoruz ki bu kurulan birebir temaslar çocuklarımızın ülkelerinde Türkiye'nin güzelliklerini ve insanlarımızın sıcak kanlılığını anlatmalarına sebep olacak’ dedi.

Projenin amacından bahseden Ballı, 'Bizlerin amacı Türkiye’yi ve Mersin’i tanıtmak, kültürler arası etkileşimi sağlamaktı. Bununla birlikte kısa dönem yaz kampı ile başka ülkelerden gelen gençlerin de kendi kültürlerini anlamayı sağlamaktı. Bizler bu doğrultuda misafirlerimiz ve ailelerle birlikte çok güzel günler ve saatler geçirdik. Bu projeye katılan, destek veren başta üyelerimiz, konuk eden ailelerimize teşekkür ediyorum’ şeklinde ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler ve yanlarında kaldıkları aileler tek tek sahneye gelerek program boyunca yaptıklarını ve duygularını ifade ettiler. Program kapsamında gelen yabancı öğrencileri hatıra olarak hediyeler verildi.






Editör: Barış Köksal