Mersin Devlet Hastanesi’ne çok eski yıllarda bir kaç kez hasta ziyareti için gitmiştim. O günlerin sağlık politikalarını ve o zamanki hastanenin durumunu, herkes gibi ben de hatırlamak bile istemem.
Daha sonra bazı resmi hasta ziyaretlerinin içinde bulundum. 
O zamanlarda da hastanenin durumu çok farklı değildi.
Bunları tekrar düşünmek bile insanı üzüyor. 
Maalesef o günlerden kalan bir ön yargı ile Mersin Devlet Hastanesi hep kötü anılarla ve uğramak istemediğimiz bir yer olarak kaldı.
Değerli Mersin sevdalısı ve Mersin ile ilgili kitaplar dayazan Semihi Vural2009 yılında “Asırlık Sağlık Çınarı Mersin Devlet Hastanesi 100 Yaşında” isimli bir kitap yayımladı. Bu değerli kitap sayesindeMersin Devlet Hastanesi hakkında çok önemli bilgilere sahip olduk.
Mersin Devlet Hastanesi’nin ilk binasının 1908 yılında 40 yataklı olarak hizmete girdiğini öğreniyoruz; başlangıçta iki katlı bir bina ve bir de yarı bodrum katı var.
Geçtiğimiz hafta bir dostum Mersin Devlet Hastanesi’ne giderken kendisine eşlik etmemi istedi. Biraz isteksiz olarak kabul ettiğimi itiraf etmeliyim.
Fakat ziyaret sonrasında ön yargılarımdan kurtulduğumu, mutlu olduğumu ve kentimizin yüz yıllık hastanesi ile şimdi gurur duyduğumu  da açık yüreklilikle  yazıyorum. 
Önce Hastane Genel sekreteri Dr. MemnuneÇamsarı’nın odasına gittik.
İnsanların giyimlerine ve giyimlerinde ki uyuma dikkat ederim. Bana göre bu uyum onların hayattaki uyum, düzen ve başarılarının da bir aynasıdır. Hele hastane gibi belli bir iç sıkıntısıyla yolumuzun düştüğü mekânlarda, bir yetkilinin birden ortamı başkalaştıran, içimize iyilikler yansıtan özenli giyimi mutlaka fark edilir. 
Dr. MemnuneÇamsarı böyle bir dikkatle ve özenle
giyinmişti:Üzerinde,kendinden puanlı desenli siyah kumaştan bir takım elbiseve beyaz bir buluz  vardı. Kıyafetini uyumlu siyah puanlı deri bir ayakkabı ile tamamlamıştı.Hepsi özenle zevkli ve uyumlu seçilmişti.
Odasında otururken çevremi inceledim. Çalışma odası da kişilerin bir çoközelliğini yansıtır.
Burası, alışılagelmiş bir resmi hastane yönetici odası değildi. Açık renk duvar kağıtları insana rahatlık veriyor, odanın dekoru ve atmosferi sizi kasvetli hastane havasından alıp götürüyordu.
Genel sekreter Dr. MemnuneÇamsarıhastanesini anlattı, yaptıklarını, yenilikleri, hedeflerini… Heyecanla, istekle, gururla anlatıyordu. Aslında çok sık rastlamadığımız ve özlem duyduğumuz, işini seven, şevkle, istekle yapan bir yöneticiyitakdirle ve saygıyla dinliyorduk.
Tabii özellikle bunun hepimizi yakından ilgilendiren insan sağlığı üzerine olması ayrı bir değere sahiptir. Hastaneye yolu düşenlerin, oradaki görevlilerden böylesi bir sıcaklığı beklediklerini, çoğu kez orada görev yapmanın olağan yorgunluğu içindeki yetkilileri aşan bu beklentiyi anlayışla karşılamaları gerektiğini biliyorum.
Dr. MemnuneÇamsarı2.5 yıldır Mersin Devlet Hastanesi’nde yönetici idi ve 7 aydırda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği görevini yürütüyor.
Kendisinden, 2013 -2015 yılları arasında Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mersin Devlet Hastanesi’nin Onkoloji Merkezi haline getirildiğini, kanser hastalarının tanı, tedavi ve takiplerinde son derece önemli ileri teknoloji cihazların sağlandığını, kanser cerrahisi yapılabilen ameliyathaneler, hastaların takip edildiği özel servisler ve kemoterapi üniteleri oluşturulduğunuyeni hizmete giren PET- CT cihazı ile kanser tanı, evrelemesi, tedaviye yanıtın değerlendirilmesinin gelişmiş ülke standartlarında yapılmakta olduğunu öğreniyoruz.
Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneleri Kurumunun sağlık alanındaki planlamalarının hayata geçirilmesi ile Türkiye’de sayılı merkezlerde bulunan son teknoloji cihazların bulunduğu üniteler sayesinde Mersin Devlet Hastanesi’nde kanser tedavisinde tanı ve tedavi başarı oranı ciddi düzeyde artmış.
“Üçüncü Seviye İleri Düzey”yoğun bakım yatak sayısı 12 den 27 çıkartılmış. Bu sayede Mersinimizin büyük bir sorunu olan yoğun bakım yatak sıkıntısı büyük oranda çözülmüş ilçelerden hatta komşu illerden sevk edilen hastaların mağduriyetlerine de son verilmiş ...
Kardiyolojide 7/24 anjiyografi hizmeti ilekoroner damarlara balon ve stent işlemi, geçici ve kalıcı kalp pili, ritim bozukluklarının tanı ve tedavisi işlemleri ve kalp damar cerrahisi alanında tüm ameliyatlarartık bu hastanemizde yapılabiliyor.  Kalp damar cerrahisi yoğun bakım ünitesi ve ikinci ameliyathanenin hizmete girmesi ile bu alandaki ciddi bir ihtiyaç karşılanmış ve böylelikle hastaların başka illere ve özel hastanelere sevkleri azalmış.
Ayrıca Mersin’de ilk ve tek 31 yataklı kapalı psikiyatri binası, yeni göz ameliyathanesi, yeni cihazlarıyla yenilenen patoloji laboratuvarı ve biyokimya laboratuvarı da Sağlık Bakanlığımızın 2023 sağlık hedeflerineuyularakGenel Sekreterimizin hastane yöneticiliği yaptığı  dönemdeMersinimizin hizmetine sunulmuş
Bu hastane’miz, şimdi günümüzün en ileri teknolojik cihazları ile donatılmış tanı ve tedavi destek ünitelerine sahiptir.
Çağımızın sorunu, kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alan ve her 8 kadından birinde görülme riski olan meme kanseri tarama ve tanısı  için de Hastane'mizde güzel işler yapılmış. Bir yıl önce bu zamanlar aynı hastalıkla mücadelesini kendi hastanesinde vermiş ve kazanmış, erken tanının hayat kurtardığını en iyi bilenlerden biri olan MemnuneÇamsarı Hastanenin Meme görüntüleme ünitesini anlatırken ayrı duygular yaşıyordu.
Mersin Devlet Hastanesi Meme Görüntüleme Ünitesinde Mamografi, Ultrasonografi, MR ve Meme Biyopsisi işlemleri hastaları yormadan tek çatı altında ve tek bir hekim tarafından yapılması sağlanmış
O kadar çok yenilik ve iyileştirme çalışmaları anlatıldı ki, bunların hepsini anlatmaya, yazmaya imkan yok. Ama sonuçta, bu kentte bir “Devlet Hastanesi”nin ulaştığı teknolojik hizmet düzeyi hem beni gururlandırdı, hem de hastalar adına mutlu etti.
Tüm bu bilgileri aldıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi’ni dolaşıyoruz.
Gerçekten eskiyle kıyaslanmayacak ölçüde, hafızalarımızda kaldığı ile ilgisi olmayan bir gelişme ve yenileşmeyi şaşkınlıkla gözlemliyoruz.
Çalışanların yüzündeki güler yüz, sessiz bir dinamizmle sergiledikleri çalışma temposu, hastanenin içindeki düzen ve temizlik başlıkta kullandığım “Kadın Eli” olgusunu gerçekten hak ediyor.
Yeniliklerle ve çağdaş olanaklarla dolu, kadın eli değmiş hastanemizle şimdi gurur duyuyoruz.
Hastane ziyaretimde tanıdığım son derece ilgili Başhekim ve Yardımcılarını, tüm çalışanlarını ve Genel sekreter Dr. MemnuneÇamsarı’yı kutluyorum; yaptıkları her şey için, kentime ve Mersin’lihemşerilerime  sağlık alanında kazandırdıkları böylesine çağdaş bir hastane için teşekkür ediyorum.
HARUN ARSLAN