Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli Kaymakamı Nazım Madenoğlu,  Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, AK Parti İl Başkan Vekili Lütfi Parıltı, AK Parti Milletvekili Adayı Yılmaz Tezcan, MHP Milletvekili Adayı Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Turan Karadağ, MESİAD Başkanı Mehmet Deniz, MEGİAD Başkanı Mehmet İzol, MODER Başkanı Ali Çayan, MOGDER Başkanı Bekir Selvi, MERTİD Başkanı Hamit İzol, MGC Başkanı Ahmet Ünal, TÜGİK YİK Başkanı Erhan Özmen, Sinema Sanatçıları Nuri Alço, Bahar Öztan, Ahmet Arıman, Yavuz Karakaş ve 700'e yakın davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde büyük coşku yaşandı.

Teknopanel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci Yılın İşadamı, Arbella adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan Yılın Markası, Konport Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm İpkıran Yılın Girişimcisi, Forum Mersin Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi, Balkan Group Yönetim Kurulu Üyesi İdris Rojhat Balkan Yılın Genç İşadamı, Yıldız Entegre Yılın İstihdam Ödülü, İveco Kılıçlar Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç Yılın KOBİ'si ödülünü, Dicle Grup adına Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldızgörer Yılın İhracat Şampiyonu ödülünü, Asilzade Yemekçilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atilla Yılın Yatırımı ödülünü, Nukhet Özgenç, 'Merhum Esra Şemsi Yılın İş Kadını Ödülü', AKY Technology Gökmen Akyürek Yılın Teknoloji Yatırımı Ödülü, Fizyomed Yılın Sağlık Kurumu ödülünü, Mersin Ekonomi Platformu adına Başkan Ferudun Gündüz Yılın Sivil Toplum Örgütü Ödülü ve Kayınlar Kerestecilik adına Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayın Zirvedekiler 2015 Özel Ödülü'nü aldılar.
Zirvedekiler 2015 Ödül Töreni'nin açılışında konuşan www.cukurovaexpres.com İmtiyaz Sahibi Burak Karataş, ' Bugün burada 14 dev insan sahneye çıkacak.. Onlar korkmayanlar.. Onlar üretenler.. Onlar korkmadan üretim yapıp, Mersin'e güvenenler.. Onlar Mersin'in geleceğine güvenip, Mersinli'ye istihdam kapısı açanlar.. Bugün burada vereceğimiz 14 plaket değil; bugün burada Mersinli'ye ekmek kapısı açan, Mersin'in gelişimine destek sunan, Mersin'in son yıllarda büyük ivme kazanmasında pay sahibi olan 14 dev yüreğe minnet borcumuzu ödüyoruz' dedi.

Karataş konuşmasını şöyle sürdürdü: Mersin son yıllarda, limanıyla, organize sanayi bölgesiyle gelişimin bölgedeki adı oldu.. Eskiden imrenerek baktığımız komşu illerimiz, bugün Mersin'e gelen dev yatırımlar sayesinde bizlere imreniyorlar.. Sanayimiz bir taraftan almış başını gidiyor; turizm gelişime açık.. Daha keşfedilmemiş, o kadar bakir ve cennetten bir köşe olan öyle koylarımız var ki.!

Mersin önümüzdeki 10 yılda Türkiye'nin yeni İstanbul'u olmaya aday.. Yeter ki Mersinlilik bilinci gelişsin, Mersin lobisi güçlensin.. Önümüzde tüm ülkemizi yakından ilgilendiren bir genel seçim var.. Tertip komitesi olarak yaptığımız toplantılarda böylesine önemli bir süreçte hiç bir siyasiye ödül vermeme kararı aldık.. Bu demek değil ki, bizim yerel yöneticilerimiz ödülü hak etmiyorlar.. Mersin'de öylesine güzel işler yapılıyor ki sadece bir kaç teşekkür plaketi ile geçiştirilecek gibi değil.. Fakat siyasetin böylesine hızlı aktığı bir süreçte herhangi bir siyasiye ödül vermek 'taraf olmanın bir parçası' olarak gözlemlenebilirdi.. 

Oysa Çukurova Expres Gazetesi olarak 2009 yılında çıktığımız yolda 'Bir gün herkesin tarafsız kalemlere ihtiyacı olacak' sözünü kendimize şiyar edindik ve hep bu doğrultuda hareket ettik.. Kimi zaman bizim gazeteci olduğumuzu unutanlar bizlere kızdılar; eleştiriye tahammülü olmayanlar bizleri mahkemeye verdiler.. Sadece 2014 yılında hakkımda 8 davadan soruşturma açıldı.. Ama hepsi takipsizlik ile sonuçlandı.. Devletin mahkemeleri de eleştirilerimizin haklı olduğundan taraf oldu.. Şu unutulmamalıdır ki 'Bir gün sizlerin de tarafsız kalemlere ihtiyacı olacak'.. Gazetecilik sadece basın bültenleri ile yapılmıyor; zaman zaman eleştiriyoruz, zaman zaman da açılan davaları ya da yapılan operasyonları haber haline getiriyoruz.. Bugün bunları görmezden gelmemizi beklemek Mersin'in geleceğine ihanet etmemizi beklemektir.. Çukurova Expres Gazetesi olarak her zaman üreten, istihdam sağlayan, çalışanın yanında olduğumuz gibi, haksızlıklara karşı da her zaman dur demeyi bileceğiz ve buna göre hareket edeceğiz.

Ödül Töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.





Teknopanel Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahveci Yılın İşadamı Ödülünü Aldı



Arbella Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, Arbella adına Yılın Markası ödülünü aldı









Konport Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm İpkıran Yılın Girişimcisi Ödülünü Aldı





Mersin Forum Genel Müdürü Adem Erol, Yılın Sosyal Sorumluluk Projesi ödülünü aldı



BPet Grup İstasyonlar Koordinatörü İdris Rojhat Balkan, Yılın Genç İşadamı Ödülünü Aldı



Yıldız Entegre Mersin Fabrika Müdürü Kemal Gezer Yılın İstihdam Ödülünü Aldı



İveco Kılıçlar Otomotiv adına Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Kılıç Yılın KOBİ'si ödülünü





Dicle Grup adına Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Yıldızgörer Yılın İhracat Şampiyonu ödülünü aldı





Asilzade Yemekçilik Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atilla Yılın Yatırımı Ödülünü Aldı







Nukhet Özgenç, 'Merhum Esra Şemsi Yılın İş Kadını Ödülü'nü aldı



AKY Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Akyürek, Yılın Teknoloji Yatırımı Ödülünü Aldı





Fizyomed Kurucuları Yasemin Erdoğan ve Fatih Gün, Yılın Sağlık Kuruluşu Ödülünü Aldı







Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Ferudun Gündüz, Yılın Sivil Toplum Örgütü Ödülünü Aldı



Kayınlar Kerestecilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kayın, Zirvedekiler 2015 Özel Ödülü'nü aldı
Editör: Barış Köksal