Yenişehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 2 bin 250 metrekare arsa üzerine yapılacak olan 3 katlı kadın sığınma evi, 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu proje kapsamında bodrum katta teknik mahaller, sığınak ve iç bahçe bulunacak. Diğer katlarda 37 kişinin kalacağı konaklama odaları, yemekhane, iş uğraş atölyeleri, yönetim ofisleri ve görüşme odaları olacak. Proje kapsamında kapalı alan dışında peyzaj alanları, spor etkinliklerinin yapılabileceği alanlar ve açık otoparklar bulunacak.

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, kadınlara yönelik şiddetin, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir toplumsal sorun olduğunu belirterek, "Şiddet bir insan hakkı ihlali olup, bu noktada kadın sığınma evlerinin önemi de odcukça büyüktür. Amacımız şiddete maruz kalan, çaresiz kadınlar ve çocukların korunmasını ve barınmasına öncülük etmek. Uzman kadro vasıtası ile de rehabilite edilerek yeni iş becerileri kazandırılıp hayata dahil edilmelerini sağlamaktır" dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışının, temel ilkeleri olduğunu vurgulayan Genç, "Mersin’de bir ilke imza atarak 1. kadın sığınma evi inşaatını tamamlayarak Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne teslim ettik. Yenişehir Belediyesi olarak ikinci kadın sığınma evinin projesini tamamlayıp inşaatına başladık. En kısa sürede bu projeyi hayata geçirerek Mersin’deki bir ihtiyaca daha cevap vermiş olacağız" diye konuştu.
Editör: Barış Köksal