Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin yaz aylarını değerlendirmeleri amacıyla yurdun dört bir yanında hayata geçirilen yaz kampları milli sporcularımızı ağırlıyor.

Mersin'in Silifke ilçesinde bulunan Kapızlı Yaz Kampı, 24 Temmuz tarihinde milli güreşçi Mehmet Özal ve jimnastikçi Ferhat Arıcan'ı ağırladı. Kapızlı Yaz Kampı'na katılan sporcular gençlerin sorularını yanıtladı.

MEHMET ÖZAL: "MİNDERDEKİ GENÇLERİMİZİ İZLEMEK BENİ ESKİ YILLARA TAŞIYOR"
Güreşle 12-13 yaşlarındayken tanıştığını ve başarı dolu spor serüveninde eğitimin hiçbir zaman engel olmadığını ve azimle çalışarak uluslararası spor organizasyonlarına katıldığını belirten milli güreşçi Mehmet Özal, "O yıllarda olimpiyatlar gibi bir hedefim yoktu. Fakat sonra fark ettim rüya gibi bir olay olduğunu. Milli bayrağımızı taşıyarak çok gururlanmıştım. Ayrıca, madalya kürsüsüne çıkmaktan daha çok onur duyulacak bir şeyden de söz edilemez. Her yıl yeni Dünya şampiyonları çıkarıyoruz. Ben bu sporu bırakalı 5 sene oldu. Şimdilerde gidip, minderdeki azimli gençlerimizi izlemek beni o eski yıllara taşıyor" diye konuştu.

FERHAT ARICAN: "BAYRAĞIMIZI GÖRDÜKÇE TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR"
Henüz ilkokul sıralarındayken bahçede herkesin ayaklarının üstünde yürürken, kendisinin elleri üzerinde yürüdüğünü ve bunun beden eğitimi öğretmeni tarafından ilgiyle karşılandığını dile getiren Ferhat Arıcan, "Kendi ülkemde, Mersin'de Akdeniz Oyunları'nda yaşadığım duygu gurur vericiydi. İnsanların bana tezahürat etmesi, alkışlaması inanılmazdı. Sizler de bu duyguları yaşamak istiyorsanız, öncelikle dengeli beslenmemiz, çok çalışmanız ve tabi gerektiğinde dinlenmeniz gerekiyor" şeklinde konuştu.
Uluslararası spor organizasyonlarında hiçbir zaman tadılamayacak türden bir duygu yaşadığını ifade eden genç jimnastikçi, "Oralarda bayrağımızı gördükçe tüylerim diken diken oluyor" dedi. 
Editör: Barış Köksal