Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve eşi Nurhan Yıldız’ın ev sahipliğinde, Mersin Orduevi’nde düzenlenen iftar programını, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yemek duasının okunmasıyla devam etti.

Tuğamiral Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak dün olduğu gibi, bugün de vatanın bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğin muhafazası için verilen her türlü görevi layığıyla yerine getirme gayret ve çabası içerisinde olduklarını söyledi.

Anadolu topraklarının, atalarımızın aziz kanlarıyla yoğrulduğunu belirten Yıldız, şehit aileleri ve gazilere seslenerek, "Siz gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz olmasaydı ve vatan savunması uğruna mücadele edilmeseydi, belki de bu topraklarda bir esaret hayatı sürülüyor olacaktık. Vatanı uğruna mücadele ederken canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilik şerefine erişen kahramanlarımızı ise saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı. Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, program süresince şehit aileleri ve gazilerle bol bol sohbet ederek, şehitlerin emaneti olan şehit çocuklarıyla yakından ilgilendi.
 
Editör: Barış Köksal