Akdeniz Kaymakamlığı 3. katta bulunan İl Göç İdaresi Müdürlüğü ziyaretinde, Vali Çakacak'a Vali Yardımcısı Cezmi Türk Göçer de eşlik etti. Çakacak, burada yaptığı konuşmada, "6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, taşra görevlerini Emniyet Genel Müdürlüğü’nden devralmıştır. 18 Mayıs 2015 tarihinde 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan devirle birlikte bugüne kadar İl Emniyet Müdürlüklerinin Yabancılar Şube Müdürlüklerince yapılan yabancılarla ilgili bütün işlemler, İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlanmıştır” dedi.

İl Göç İdaresi Müdürlüklerinin yabancı uyruklu kişilerin ülkeye girişleri, ülkede kalışları ve ülkemizden çıkışları ile ilgili işlemlerin yürütüldüğü kuruluşlar olduğunu ifade eden Çakacak, ülkemizden koruma talep eden yabancılara sağlanacak koruma kapsamının ve uygulamasının da 6458 sayılı kanun çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

İl Müdür Vekili Yetim ise, yabancılarla ilgili bütün iş ve işlemlerinin ‘göçnet’ sistemi üzerinden yürütüldüğünü kaydederek, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün 19 göç uzman yardımcısı, 2 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 9 polis memuru, 1 bilgisayar işletmeni ve 1 tercüman olmak üzere toplam 32 personel ile çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti. Yetim, sınır dışı, uluslararası koruma ve ikamet büroları olmak üzere toplam 3 büro ile hizmet verildiğini sözlerine ekledi. Çakacak daha sonra müdürlük bünyesindeki bürolarda incelemelerde bulunarak, kurum personeline görevleri ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Editör: Barış Köksal