Ziyarette konuşan Çakacak, GİŞKAD’ın, kadınların çalışma hayatı ve sosyal yaşama entegre olmasına imkan sunacak önemli projeler hayata geçirdiğini belirterek, “Kadınlarımızı, iş hayatında görmekten ve onların önemli başarılarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımızın ilimiz ve ülkemizin ekonomik gelişiminde aktif rol oynayarak cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıldönümünde belirlediğimiz hedeflere önemli derecede katkı sunduğunu da memnuniyetle ifade etmek istiyorum. Biz, Türk kadınının ekonomik hayatın içinde bulunmasını çok önemsiyoruz. Bu yüzden, onların önemli başarılara imza atmasını sağlayacak her türlü projenin tüm kurumlarımızla birlikte destekçisi olmaya da devam edeceğiz. Çünkü kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan kadınlar, güçlü yarınlar ve güçlü Türkiye demektir” dedi.

MESİAD tarafından yılın kadın girişimcisi seçilerek ödül alan Saliha Adıcan’ı da aldığı ödülden dolayı tebrik eden Çakacak, “Saliha Hanım’ın aldığı ödül hem ilimiz hem de ülkemizdeki kadın girişimcilerimizi teşvik edecek ve iş dünyasındaki kadın girişimci sayısının artmasına da vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda 2017 yılının hem Mersin hem de ülke için hayırlı ve başarılı çalışmalarla dolu bir yıl olması temennisinde bulunan Vali Çakacak, GİŞKAD Başkanı Tuğcu’ya ve yönetimine dernek çalışmalarında başarılar diledi.
Dernek Başkanı Tuğcu da Vali Çakacak’ın 15 Temmuz sürecinin Mersin'de herhangi bir olay yaşanmadan atlatılmasında büyük rol oynadığını belirterek, “15 Temmuz’dan sonra ilimizde çalışma hayatı ile birlikte sosyal hayat hiçbir şekilde aksamadan devam etti. GİŞKAD olarak, Sayın Valimize 15 Temmuz sürecinde göstermiş olduğu hassasiyet ve başarılı yönetimi için şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Vali Çakacak’a kendilerine vermiş olduğu desteklerden ve göstermiş olduğu yakın ilgiden dolayı da şükranlarını sunan Tuğcu, derneğin çalışmaları ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında bilgi verdi.
Editör: Barış Köksal