Kılıç mesajında şu ifadelere yer verdi:

Aziz ve büyük milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. Yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.

Milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı olan Cumhuriyetimizin ilanı, yine milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir iman gücüyle gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin en önemli eseridir.
Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde birlik, beraberlik ve bölünmez bütünlüğümüzün muhafazası için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu günler de kenetlenmeli ve her şeyin üstesinden yine var olan gücümüzle gelebileceğimize inanmalıyız.

29 Ekim; bir doğuşun, bir mucizenin yıldönümüdür. Bu anlamlı günde Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum.
Editör: Barış Köksal