Kılıç, yayımladığı mesajda; ‘’ Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ‘’Basın milletin müşterek sesidir’’ ifadesi ile aslında basının haber alma ve yayma özgürlüğü açısından önemli bir unsur olduğunu vurgulamıştır’’ dedi.

Sözlerini; “ Özgür basın, çağdaş demokrasinin temel taşlarından birisidir. Bu nedenle, çalışan gazetecilerin düşüncelerini korkmadan ifade edebilmeleri, daha ilkeli ve daha verimli olmaları, ancak onlar için yaratılan özgür bir alan ile mümkün olacaktır’’ şeklinde sürdürdü.

MODER ve IVECO Kılıçlar Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin KILIÇ; ‘’Basın emekçilerimizin, ekonomik ve yönetimsel baskılar olmadan, çalışmalarını özgür ortam ve şartlarda sürdürebilmeleri en büyük temennimdir. Basın mensuplarımızın, ülke demokrasisinin güçlenmesi ve ilerlemesi, birlik ve beraberliğimizin korunmasına sağlayacakları katkılara inancım tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, yerel ve ulusal basın kuruluşlarında görev yapan basınımızın değerli mensuplarının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.

Editör: Barış Köksal