Toplumun her kesiminden, her siyasi görüşten oy alacağına inandığını belirten CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, "Ben Ak Partililerin oyunu alacağım dediğim zaman Ak Partililer bana kızıyor ama ben daha da ileri gidiyorum. Belki de Ak Parti'nin ilçe başkanları da bana oy verecek. Bu seçimde farklı bir tablo ortaya çıkacak ve bu farklı tabloda baş aktör Allah izin verirse Büyükşehir'de Vahap Seçer olacak" diye konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Yenişehir ilçesi esnafını ziyaretinde kent ekonomisiyle ilgili mesajlar verdi. Seçer, Menteş Mahallesi sakinleriyle yaptığı toplantıda da seçim sürecini değerlendirdi ve en iddialı aday olduğunu kaydetti.
Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretine çıkan Vahap Seçer, seçim sürecinde esnaftan destek istedi, uğradığı birçok dükkânda esnafla piyasanın durumu üzerine sohbet etti. 
Vahap Seçer, esnaf gezisinin ardından yaptığı açıklamada,  "Bu ekonomik sıkıntı içerisinde esnafımızın moralinin yüksek olduğu söylenemez. Herkes işlerinin durgunluğundan, piyasadaki hareketsizlikten şikayet ediyor. Bizim onlardan talebimiz önümüzdeki yerel seçimlerde bir değişim yapmaları. Vahap Seçer olarak, CHP olarak Mersin'de değişime giderek, bizim yönetim anlayışımızı görmelerini, denemelerini istiyoruz" dedi.

'YATIRIMCININ, ESNAFIN YANINDA OLACAĞIM'

Mersin'de odalara kayıtlı 65 bin civarında esnaf olduğunu, bu esnafların yanında 250 bin kişinin çalıştığını kaydeden Vahap Seçer, "Bu sosyoekonomik grubu önemsemek lazım. Mersin'de belediye başkanı olduğumda AVM'ler konusunda çok dikkatli davranmam gerektiğini biliyorum. Öyle kolay ruhsat verme taraftarı değilim. Bunları daha dikkatli yapmak lazım, sonucunu hesap etmek lazım. Ekonomiyi önemsiyorum, yatırımı, istihdamı önemsiyorum. İşsizliği yenersek, bu illetten kurtulursak birçok sorunu da çözebileceğimizi düşünüyorum. Ben yatırımcı bir belediye başkanı olacağım. İş alanlarının artırılmasına katkı sunan, yatırımcıların, işinin, aşının peşinde olan esnafın yanında olan bir belediye başkanı olacağım" diye konuştu.

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, akşam saatlerinde de Menteş Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi.
2 yıldır aday adayı olarak çalıştığını hatırlatan Vahap Seçer, "Ama sanki adaymış gibi Mersin'in sorunları ve çözümleri üzerine dersimi iyi çalıştım. Yarın seçim olsa belediyeyi yönetmeye hazırım. Hiçbir sıkıntım, hiçbir korkum yok" dedi.
Mersin'i Türkiye'nin en önemli kentlerinden biri olarak gördüğünü, en az İstanbul kadar önemli bir kent olarak değerlendirdiğini ifade eden Vahap Seçer, "Mersin'i Türkiye gibi görüyorum. Mersin'de olan bir sorun mutlaka Türkiye'de de vardır. Mersin'de Suriyeli misafirler var mı? Türkiye'de bu sorun mu? Peki Mersin'de sorun mu? Sorun. Şehrimde var ama Türkiye'de de var. Mersin'de en derin sorun nedir diye soruyorsun, Türkiye'deki cevap çıkıyor: İşsizlik, aşsızlık. Ne ararsan Mersin'de bulursun Türkiye'de. Ben böyle bir kenti yönetmeye talibim" diye konuştu.
 
'Belki Ak Parti'nin ilçe başkanları da bana oy verecek'

Toplumun siyasetteki gergin dilden ve ayrıştırmadan şikâyet ettiğini belirten Vahap Seçer, "Cumhurbaşkanı sekter konuşuyor diyoruz, sözleriyle insanları ayrıştırmamalı diyoruz. Ben de onu istiyorum. Herkesin oyuna talibim. Benim yaptığım ezbere konuşma değil. Ben seçimi kazanacağım. Ve bunun matematiği insanların önüne gelecek. Vahap Seçer şu kadar oy aldı. CHP'nin oyu belli. Peki bu oylar nereden geldi? Göreceksin ki CHP'nin adayı Vahap Seçer, herkesten oy almış. Ben Ak Partililerin oyunu alacağım dediğim zaman Ak Partililer bana kızıyor ama ben daha da ileri gidiyorum. Belki Ak Parti'nin ilçe başkanları da bana oy verecek. Bu seçimde farklı bir tablo ortaya çıkacak ve bu farklı tabloda baş aktör Allah izin verirse Büyükşehir'de Vahap Seçer olacak.  Belediyeye hizmet yapmaya geliyorum" ifadelerini kullandı.

'BENDEN HIRSIZ BAŞKAN OLMAZ. KASANIZ SAĞLAMDA'

Seçim kampanyasında vatandaşlardan oy isterken iki dayanağının olacağını belirten Vahap Seçer, "Bizim oy talebimiz iki gerekçeye dayanacak. Bir, benden hırsız belediye başkanı olmaz. Kasanız sağlamda. İki, benden tembel başkan olmaz. Bir işe girdiysem hakkıyla yerine getiririm ya da yapmam kenara çekilirim. Bu yönden rahat olun. Biz bir değişim gerçekleştirmek istiyoruz. 13 ilçede aday adaylarımızın hepsi değerli. Ama sonuçta biri aday olacak. Belediyeciliği yapabilecek, halkta karşılığı olan adaylarla yola çıkmak istiyoruz. İyi bir takım kurmak istiyoruz" dedi.

'SİYASETİ BAŞKALARI YAPSIN, BEN HİZMET YAPMAK İSTİYORUM'

Mersin'de şu ana kadar 3 belediye başkan adayının belirlendiğini kaydeden Vahap Seçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Adaylardan ikisi aynı gelenekten geliyor. Ben sosyal demokratım. Ben sağcıyı da kucaklarım, solcuyu da kucaklarım. Aşırı bir faşizan kafası yoksa, aşırı bir görüşü yoksa ben herkesi kucaklarım. Bu mümkün mü, çok mu hayalci konuşuyorum. Mümkün, niye mümkün olmasın. Ben belediye başkanlığı yapmaya geliyorum, kavga etmeye gelmiyorum ki. Ben belediye hizmetleri için geliyorum. Benim için bütün mahallelerin sorunlarına ulaşım eşittir. Burası CHP'li mahalle onu kayırayım, burası HDP'li, AKP'li mahalle onu cezalandırayım gibi bir anlayışım yok. Bir de bunu deneyelim. Siyaseti başkaları yapsın. Siyaseti yaptık Ankara'da 8 sene. Ama ben hizmet yapmak istiyorum arkadaş. Bu konuda projelerimizi çalıştık, şu anda da son şeklini veriyoruz."

CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Özel Final Lisesi'nde öğretmen ve öğrencilerle de bir araya geldi. Sohbet sonunda Vahap Seçer, gençlerle birlikte selfie çekti.

Editör: Barış Köksal